Haberler

Boğaziçi Üniversitesi'nde Münazara

Başbakan Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Türkiye'nin geleceğini AK Parti'nin belirleyeceğini belirterek, "İyi de olabilir, yanlış yöne de gidebilir. Bilmiyoruz. Bu, halka bağlı. Sekülerleşmeye, orta sınıfın güçlenmesine, şehirleşmeye ve ülkenin canlılığına bakınca, burada bir diktatörlüğün falan olmayacağı görülüyor. AK Parti diktatörleşse, Müslümanları bile yönetemez" dedi.

Mahçupyan, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen televizyon münazarasında, CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak ile karşı karşıya geldi.

Tanınmış İngiliz gazeteci ve televizyoncu Tim Sebastian'ın yürüttüğü "New Arab Debates" (Yeni Arap Tartışmaları) başlıklı uluslararası bir tartışma dizisi kapsamında gerçekleştirilen "Türkiye'deki demokrasi ağır tehlike altında mı?" konulu münazarada konuşan Mahçupyan, Türkiye'nin demokratikleşen bir ülke olduğunu belirtti.

Mahçupyan, Türkiye'de geçmişten gelen bürokratik vesayet altında bir çok partili sistem olduğunu, yargının da tarafsız olmadığını kaydederek, ülkeyi anlamak için geçirilen değişime bakmanın doğru olacağını aktardı.

Türkiye'de siyaseti sosyolojinin yönettiğini dile getiren Mahçupyan, "Sosyoloji de Türkiye'de tarihin geri tepmesi niteliğinde. Müslümanların sekülerleşmesi, orta sınıfın yüzde 40'lara ulaşması ve benzeri olgular bize bunu gösteriyor. Tartışma için seçilen önerme aslında doğru ama tehlike geride, geçmişte kalacak. AK Parti Türkiye'de geleceği kuracak. İyi de olabilir, yanlış yöne de gidebilir. Bilmiyoruz. Bu, halka bağlı. Bu halk da bugün küresel bir dünyada yaşıyor. Sekülerleşmeye, orta sınıfın güçlenmesine, şehirleşmeye ve ülkenin canlılığına bakınca, burada bir diktatörlüğün falan olmayacağı görülüyor. AK Parti diktatörleşse, Müslümanları bile yönetemez" değerlendirmesinde bulundu.

Toprak: "Türk demokrasisi ciddi sorunlar yaşıyor"

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak da Türkiye'de seçimlerin yapıldığını ancak kuvvetler ayrılığının sorunlu olduğunu savunarak, "İfade ve basın özgürlüğü üzerinde kısıtlamalar var. Laiklik sorunlu. Çoğu atama liyakata dayalı değil. Cinsiyet eşitliğinde sorunlar var. Bütün bu alanlarda Türk demokrasisi ciddi sorunlar yaşıyor" görüşlerini dile getirdi.

Tim Sebastian'ın moderatörlüğünde gerçekleşen tartışma, Deutsche Welle'nin İngilizce kanalında ve kanalın küresel ağ ortakları konumundaki yayın organlarında yayımlanacak.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin de sorularıyla katıldığı tartışmanın başında ve sonunda "Türkiye'deki demokrasi ağır tehlike altında mı?" sorusu izleyiciler tarafından elektronik olarak oylandı.

Norveç Dışişleri Bakanlığı'nca desteklenen "New Arab Debates" tartışma dizisinin amacı, "Genç insanların politik yaşama katılmalarını teşvik" olarak ifade ediliyor. "New Arab Debates" tartışma dizisinin bugüne kadar yapıldığı ülkeler arasında, Ürdün, Mısır, Filistin ve Tunus yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Etyen Mahçupyan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title