Haberler

Boğaziçi Üniversitesi'nde Mezunlar Buluştu

Güncelleme:

22 Kasım'da gerçekleşen 'Boğaziçi Zirvesi – Büyülü Bir Gün' etkinliği 400'ü aşkın Boğaziçi Üniversitesi mezununu kampüste buluşturdu.

Siyaset, ekonomi, sanat, kültür, spor alanlarında düzenlenen atölyelerde aralarında Ezel Akay, Prof. Dr. Yankı Yazgan, Pelin Batu, Emre Aköz, İsmail Küçükkaya, Levent Erden, Aret Vartanyan ve Doç. Dr. Deniz Gökçe'nin de yer aldığı isimler ders verdi.

Üniversite ve mezunları arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi mezunları tarafından hayata geçirilen 'Boğaziçi Zirvesi' bu yıl 'Büyülü Bir Gün' ismiyle gerçekleşti. Başarılarıyla adlarından söz ettiren isimlerin deneyimlerini paylaşacağı Büyülü Bir Gün'de gündem siyaset, bilim teknoloji, kadın yaşam, iş dünyası finans ve kültür sanat konuları üniversite ortamına tartışıldı. 22 Kasım Cumartesi günü saat 10:00'da Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan dersler gün boyu Güney Kampüs'te çeşitli sınıf ve salonlarda devam etti.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu yaklaşık 54 bin mezun sayısına ulaşan Boğaziçi Üniversitesi'nin sanat, siyaset, tarih gibi çeşitli alanlarda öne çıkan binlerce mezunuyla bir Boğaziçi kültürüne sahip olduğunu belirtti. Mezunları kampüste yeniden biraraya getiren Boğaziçi Zirvesi'yle Boğaziçi kültürünün toplum nezdinde yarattığı katma değeri vurguladıklarını ifade eden Barbarosoğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nde insan haklarına, özgürlüklere, kadın haklarına saygılı ve demokratik olmaya özen gösterildiğini; bu kültürün geleceğe taşınmasında mezunların önemli bir rolü olduğunu vurguladı.

Erkut Yücaoğlu: 2015'in en önemli konusu dış politika olacak

"Boğaziçi Zirvesi-Büyülü Bir Gün''ün ilk konuşmacısı, Boğaziçi Üniversitesi mezunu, eski TÜSİAD başkanlarından Erkut Yücaoğlu ise, '' Türkiye İçin Risk Odakları'' başlıklı konuşmasında dış politikadan demokratikleşmeye, ekonomiden çözüm sürecine Türkiye'nin önündeki risk odaklarının altını çizdi. Yücaoğlu, 2015 yılının en önemli konusunun dış politika olacağını belirterek Türkiye'nin iki yıl önce Ortadoğu'da izlediği 'soft power' (yumuşak güç) politikasının son dönemde etkisini yitirdiğini; özellikle Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelerle Türkiye'ye gelen göçmen sayısının 1,5 milyonu bulduğuna dikkat çekti. Yücaoğlu, ekonomik ve sosyal bir yük oluşturan bu durumun Türkiye için önemli bir risk alanı yarattığını belirtti.

Türkiye'nin Ortadoğu'da son 10 yıl içinde yarattığı ekonomik varlığın ciddi bir tehdit altında olduğunu söyleyen Yücaoğlu, mevcut olumsuz ekonomik tabloda dünyadaki makro dengelerin bozulmuş olmasının da payı olduğunu belirtti.

Barış yolunda somut adımlara ihtiyaç var

Türkiye'nin risk alanları arasında çözüm sürecinden de söz eden Erkut Yücaoğlu, Türkiye'nin barışa giden yolda raydan ayrılmaması gerektiğini belirtti ancak ortada netleşmeyen bir barış haritası olduğu için öncelikle somut adımları görmeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü konusunda Türkiye'nin 1995 Kopenhag Kriterleri'nden uzaklaştığına dikkat çeken Yücaoğlu, bu kapsamda seçim barajının hala yüzde 10'da kalmış olmasının demokratikleşme konusunda önemli bir engel oluşturduğunu ifade etti. Siyasi ve sosyal kutuplaşmanın bir diğer risk alanı olduğunu belirten Yücaoğlu, mevcut siyasi ortamda muhalefetin ve sosyal demokratların yeni ve ortak bir Türkiye vizyonu oluşturması gerektiğini vurguladı.

''Gelecek hakkında kötümser değil endişeli'' olduğunun altını çizen Yücaoğlu, söz konusu risklerin Türkiye'nin büyüme yolunu birkaç yıllığına tıkayabileceğini; ancak önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye ekonomisinin mevcut büyüme hızının üzerinde bir performans yakalayacağına inandığını sözlerine ekledi. Yücaoğlu, son olarak Türkiye'nin siyasi ve sosyal sorunları karşısında çözüm yolunun sivil toplum örgütlerine ve yerel siyasi süreçlere daha fazla katılımdan geçtiğini vurguladı.

Alanında Uzman İsimlerden Gün Boyu Ders

Farklı alanlarda çalışan, farklı ilgi alanlarına sahip olan, farklı zamanlarda mezun olmuş Boğaziçililer bir zamanlar yaptıkları gibi gün boyu Güney Kampüs'te derslere katıldı. Kültür-sanattan sinemaya, girişimcilikten spora, aşk ve ilişkilerden zirvede kadın olmaya, tarafsız medyadan reklam dünyasına, eşcinsel kimlikten LGBTİ haklarına kadar pek çok konu kampüs ortamında ele alındı.

Program'da; Burhan Karaçam, Levent Üzümcü, İsmail Küçükkaya, Prof. Dr. Binnaz Toprak, Pelin Batu, Aret Vartanyan, Deniz Gökçe, Emre Aköz, Levent Erden, Güler Köknar, Seda Kaya Güler, Bulut Öncü, İdil Türkmenoğlu, Hakan Yılmaz, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Nilsen Altıntaş, Nevşah Fidan Karamehmet, Tijen Mergen, Binnur Zaimler, İbrahim Betil, Gönül Karahanoğlu, İrfan Koçsel, Prof. Dr. Yankı Yazgan, Ezel Akay, Seyhan Arman, Nadire Mater ders veren isimler arasında yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yankı Yazgan Ezel Akay Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title