Haberler

Boğaziçi Üniversitesi'nde Ele Geçirilen Bomba Düzeneği Davası...

Boğaziçi üniversitesi Kampüsü'nün otoparkında geçen ay ele geçirilen bomba düzeneğine ilişkin 7'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Boğaziçi üniversitesi Kampüsü'nün otoparkında geçen ay ele geçirilen bomba düzeneğine ilişkin 7'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen druruşmaya, tutuklu sanıklar Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün torunu Heja Türk'ün de aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanık ile 3 tutuksuz sanık katıldı. Davanın 7. sanığı Sinem Oğuz ise tutuklu bulunduğu Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) sistemi ile duruşmaya katıldı.

SEGBİS İLE İFADE VERMEYİ REDDETTİ

Sesli ve görüntülü kaydın yapıldığı duruşmada sanıklar yaptıkları savunmada suçlamaları reddetti.

Öte yandan, SEGBİS sistemi ile duruşmaya bağlanan sanık Sinem Oğuz ise duruşmaya bizzat gelerek ifade vermek istediğini, SEGBİS ile ifade vermek istemediğini söyledi.

Mahkeme, savunmaların ardından tahliye taleplerini değerlendirmek için duruşmaya kısa bir ara verdi.

'İHBAR EDİLEN ARAÇTA SANIKLARIN PARMAK İZİ…'

Kısa aranın ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Hişyar Aydın'ın adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, kaçma şüphesi ve saklanma şüphesi, kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin bulunması, ihbar edilen araçta parmak izleri ve bomba düzeneğinin bulunmasını gerekçe göstererek diğer 6 sanığın tahliye taleplerini ise reddetti.

ARACIN OTORPARKA GİRİŞ GÖRÜNTÜSÜ İSTENDİ

Mahkeme heyeti, Boğaziçi Üniversitesi'ne yazı yazarak, düzeneğin bulunduğu aracın otoparka girerken görüntüsünün bulunup bulunmadığı, aracı kullanan kişinin otoparka girerken kimlik ibraz edip etmediği ve kimlik ibraz edilmiş ise kim tarafından ibraz edildiğinin mahkemeye bildirilmesini istedi.

Duruşma, eksiklerin giderilmesi için Mayıs ayına ertelendi.

İDDİANAMEDEN...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, PKK/KCK adına kırsal alanda faaliyet gösteren Sinem Oğuz'un "Funda Kaya" kod adı ile sansasyonel eylem yapmak için İstanbul'a geldiği belirtiliyor.

Diğer sanıklarla irtibatlı olan ve ikametinde kalan Sinem Oğuz'un sahte plakalı araçla Diyarbakır'dan İstanbul'a geldiği anlatılan iddianamede, aracın daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü'nde bulunduğu ifade ediliyor.

Soruşturma kapsamında 3 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

Sanıkların İstanbul'da bombalı saldırı, sabotaj ve benzeri eylemleri planladıkları kaydedilen iddianamede, üniversitenin kampüsünde bulunan araçta yapılan detaylı incelemede araçta bomba düzeneğinin tespit edildiği belirtiliyor.

İddianamede sanıklar hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 19 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Türk Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title