Haberler

Boğaziçi Üniversitesi 149'uncu Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Boğaziçi Üniversitesi'nin 149'uncu Mezuniyet Töreni, "Amerika'daki en etkili Türk kadınlarından" biri olarak seçilen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkan Yardımcısı Ayşe Cihan Sultanoğlu'nun konuk konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nin 149'uncu Mezuniyet Töreni, "Amerika'daki en etkili Türk kadınlarından" biri olarak seçilen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkan Yardımcısı Ayşe Cihan Sultanoğlu'nun konuk konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi. Tören sonunda, 2 bin 128 öğrenci mezuniyetlerini keplerini havaya atarak kutladı. Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Spor Tesisleri'nde saat 18.00'da başlayan tören öncesi, mezun olmaya hak kazanan öğrenciler ve öğretim görevlileri kortej halinde alana girdi. Velilerin de izlediği kortej geçişinde, bazı öğrencilerin taşıdığı dövizler ve pankartlar dikkat çekti. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: "1863 yılından bu yana sizler gibi daha nice başarılı, yaratıcı ve sorumluluk sahibi kuşakları yetiştirirken, bu toplumdan aldığını misliyle bu topluma geri vermeye çalışırken bu okulun duruşunu, bakışını belirleyen ilkelerin en başında özgürlük ve açıklık geldi. Bundan 4 sene önce rektör olarak yaptığım ilk mezuniyet töreni konuşmasında da söylediğim gibi; üniversiteler, tüm renkleriyle, sesleriyle, tüm çoğulluğuyla evrene açılan pencerelerdir. Boğaziçi, yıllardır zamanlar ve insanlar değişse de aynı mekanda hocasını ve öğrencisini, dolayısıyla mezunlarını evrene ve evrensel bilgiye açılma çabası etrafında birleştirmeyi başarmıştır. Böylelikle Boğaziçi'nde bağımsız düşünme ve bilimsel eleştiri çabasını merkeze alarak, bilinmeyeni bilmekten, söylenmeyi söylemekten, yazılmayanı yazmaktan korkmayanların sahip çıktığı akademik gelenek kuşaklardan kuşaklara aktarılabilmiştir. Bütün bunların başarılabilmesinin en temel nedeni akademik özerkliği, bilimsel özgürlüğü ve bağımsız düşünceyi sahiplenmemiz, bizi biz yapan değerlerin en başında görmemizdir." Barbarasoğlu, okul içinde ve dışında, açıklığı ve özgürlüğü her dönemde yaşanan pratiklere dönüştürdüklerini belirterek "Böylelikle okulumuz her zaman kısır siyasi çekişmelerin dışında kalmayı başarmıştır. İddiasını ve gücünü sadece ve sadece bilime ve özgür düşünceye dayandırmış ve bu yolla daha iyiye ve hakikate ulaşma hedefinden şaşmamıştır" dedi.

TÖRENE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI (UNDP) BAŞKAN YARDIMCISI AYŞE CİHAN SULTANOĞLU KATILDI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı, UNDP Başkan Yardımcısı ve UNDP Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Direktörü Ayşe Cihan Sultanoğlu ise yaptığı konuşmada, eşitsizlikler, sosyal dışlanma, çatışmalar, mali krizler, 65 milyona ulaşan göçmen ve mülteci akımları, iklim değişikliği gibi sorunların yaşandığı dünyamızda gençlere küresel sorunların çözümüne katkıda bulunma çağrısı yaptı. Sultanoğlu,"Önümüzdeki dönemde seçeceğiniz meslek ne olursa olsun, ister özel sektörde, ister kamuda, isterseniz uluslararası bir örgütte ya da bir Sivil Toplum Kuruluşunda, belki de sanat alanında ya da bambaşka bir alanda çalışın, dünyayı daha yaşanır bir yer haline getirme ve gelecek kuşaklar için geride daha iyi bir dünya bırakma şansınız var. Önemli olan, sabahları uyandığınızda büyük bir enerji ile kalkıp çalışmanızı sağlayacak, içinizdeki potansiyeli tamamen ortaya çıkarabilecek bir amaca sahip olabilmek. Hayatta hangi yolu seçerseniz seçin, sadece kendi çocuklarınız ve onların çocukları için değil, yeryüzünde şu anda sizler kadar şanslı olmayan her birey için dünyayı daha iyi bir yer haline getirme fırsatı kesinlikle karşınıza çıkacak….Kendinize çok iyi örnekler seçin. Sizi çıktığınız bu yolculukta destekleyecek, zor zamanlarınızda size güç verecek, başardığınızda sizinle beraber sevinecek insanların peşini asla bırakmayın. Soru sormaktan çekinmeyin. Tabii bunun karşılığında sizler de kariyerlerinizde ilerlediğinizde, sizin geçtiğiniz yollardan geçenlere yardım eli uzatmak için zaman ayırın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, akademik başarılarının yanı sıra, spor, kültür, sanat ve sosyal sorumluluk alanlarındaki dikkate değer faaliyetleriyle öne çıkan mezun olmaya hak kazanan öğrencilere ödülleri verildi. Tören, öğrencilerin, havaya kep atarak mezuniyetlerini kutlamasının ardından sona erdi.

(fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Gülay Barbarosoğlu ayşe cihan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title