Haberler

Boğaziçi Köprüsü'ndeki İntiharla İlgili 2 Kadın Hakim Karşısında

Haber: Ümit TÜRK / İstanbul / DHABoğaziçi Köprüsü'nden intihar eden kişiye "atla" diye bağırdıkları iddiasıyla haklarında "intihara yönlendirme" suçundan 10'ar yıla kadar hapis istenen Hülya Uysal ve Merve Özocak'ın yargılanmasına başlandı.

Haber: Ümit TÜRK / İstanbul / DHA

Boğaziçi Köprüsü'nden intihar eden kişiye "atla" diye bağırdıkları iddiasıyla haklarında "intihara yönlendirme" suçundan 10'ar yıla kadar hapis istenen Hülya Uysal ve Merve Özocak'ın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 66. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tutuksuz sanıklar Hülya Uysal ve Merve Özocak hazır bulundu. İntihar eden Erol Çetin'in eşi Fatma, oğulları Can, Harun, ramazan ile kızı Canan Çetin de duruşmaya gelerek katılma talebinde bulundu.

BARODAN AVUKAT TALEP ETTİ

Kimlik tespiti yapılan sanık Hülya Uysal, kanser hastası olduğunu ve malulen emekli olduğunu belirterek, maddi durumunun el verişsiz olması nedeniyle barodan avukat talebinde bulundu. Uysal, savunmasını avukat atandıktan sonra yapacağını söyledi.

"BENDE BABASIZ BÜYÜDÜM..."

Diğer sanık Merve Özocak da sigortacı olduğunu belirterek, Erol Çetin'in intihar etmesinde her hangi bir yönlendirmesinin olmadığını savundu. Özocak, "Olay günü minibüsün ön koltuğunda oturuyordum. Cam yarı açıktı. Kulaklıkla müzik dinliyordum. İntihar etmesi için herhangi bir söylemde bulunmadım. Ben de babamı kaybettim. Babasız büyüyen biri olarak bir çocuğun babasız büyümesini asla istemem" diye konuştu. Özocak ayrıca köprü korumada verdiği ifadenin kendisine okutulmadan imzalatıldığını söyledi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Hülya Uysal'a barodan avukat verilmesine karar veren mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı Ekim ayına erteledi.

KADINLAR SESLENDİKTEN SONRA KENDİNİ BIRAKMIŞ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 8 Mart 2016 tarihinde maktül Erol Çetin'in Boğaziçi Köprüsü korkulukları üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunduğu anlatıldı. Olay yerine gelen uzman polislerce intihardan vazgeçirme yönünde gerekli önlemler ve müdahale yapıldığı sırada şüpheliler Hülya Uysal ve Merve Özocak'ın araçlarıyla köprüden geçerken maktul Çetin'e yönelik "Atlasana ulan" deyip küfür ettikleri belirtildi. Şüphelilerin teşvik amaçlı söylemlerde bulunmaları üzerine maktülün şüphelilere dönerek "Atla he, atla" diyerek kendisini boşluğa bıraktığı ve daha sonra öldüğünün belirlendiği kaydedildi. Şüpheliler hakkında, "intihara yönlendirme" suçundan TCK'nin 84/2. Maddesi uyarınca ayrı ayrı 4 yıldan 10 yıla kadar hapisleri talep edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Erol Çetin İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title