Haberler

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı Startını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Verecek

Bu yıl 28. kez düzenlenecek olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, yarın İstanbul Boğazı’nda yapılacak.

Bu yıl 28. kez düzenlenecek olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, yarın İstanbul Boğazı'nda yapılacak. Yarışın startını verecek olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tüm sporseverleri yarışları izlemeye davet etti.

Türkiye'de yüzme sporunun gelişmesine önemli katkıları olan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları'nın bu yıl 28.'si gerçekleştirilecek. 24 Temmuz 2016 Pazar günü saat 10.00'da Kanlıca İskelesi başlayacak olan yarışın startını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç verecek. Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda son bulacak Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı Türkiye'den ve dünyadan tüm kadın erkek katılımcılara açık olarak düzenleniyor. Yarışa bu yıl Türkiye dahil olmak üzere 64 ülkeden 885 kadın, 2951 erkek aday başvuruda bulundu. İstanbul, İzmir, Adana ve Ankara'da yapılan seçme yarışları sonucunda 508 kadın ve 1496 erkek yüzücü yarışa katılma hakkını elde etti. Saat 13.00'e kadar sürecek organizasyon süresince İstanbul Boğazı yarışlara kapatılacak. Yarışın bu seneki onur konuğu ise Avustralyalı eski dünya şampiyonu yüzücü Talyor Smith olacak.

"Ülkemizdeki ulusal ve uluslar arası tüm organizasyonlar aynı hız ve heyecanla devam edecek"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları'nda mücadele edecek sporculara başarı dileyerek, tüm sporseverleri yarışları izlemeye davet etti. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından uygulamaya konulan Olağanüstü Hal'in ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarını etkilemeyeceğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları gibi ülkemizdeki ulusal ve uluslar arası tüm organizasyon ve müsabakalar aynı hız ve heyecanla devam edecek" dedi.

"Demokrasi nöbetlerinde meydanları dolduran vatandaşlarımız spor alanlarında da buluşacak"

15 Temmuz'daki darbe girişimini halkın kararlı ve cesur tutumu ile atlattıklarını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında yoğun çatışmaların olduğu İstanbul Boğaz'ında yapılacak Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları'nın ayrı bir önemi var. İnanıyorum ki demokrasi nöbetlerinde meydanları dolduran her kesimden vatandaşlarımız spor alanlarında da buluşacak. Yarışlar için her türlü güvenlik önlemi alınmıştır. Spor camiamız, sporseverlerimiz endişeye kapılmasın. Yarışlar bir şölen havasında geçecek" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Akif Çağatay Kılıç İstanbul Türkiye Samsung Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title