Haberler

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı İçin İstanbul Yüzücü Aday Seçmeleri Yapıldı

İstanbul-dha (fotoğraflı) TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 'Herkes İçin Spor' temasına uygun olarak düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın 27'ncisi 26 Temmuz 2015 Pazar günü İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek.

İstanbul-dha (fotoğraflı) TÜRKİYEMilli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 'Herkes İçin Spor' temasına uygun olarak düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın 27'ncisi 26 Temmuz 2015 Pazar günü İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek. Yarış koşullarına uyan lisanslı yüzücüler ile 2014 yüzme yarışını ilan edilen derecelerde bitirmiş yüzücüler hariç diğer adaylar İstanbul, Adana, İzmir ve Ankara yüzücü aday seçmelerine katılarak, dereceye girenler efsanevi parkurda yüzmeye hak kazanacak. Dereceye girerek Yarışa katılacak yüzücülerin listesi 3 Temmuz 2015 tarihinde http://bogazici.olimpiyat.org.tr adresinde açıklanacak.

ADAY SEÇMELERİNİN İLKİ İSTANBUL'DA TAMAMLANDI

İstanbul ve çevre illerden gelip Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na katılmak için yeterlilik almak isteyen 1000'i aşkın Türk ve yabancı yüzücü adayı 23-24 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılan seçmelere katıldı.

TMOK Boğaziçi Organizasyon Komitesi Kayıtlardan Sorumlu Üyeleri Nilüfer Sanvar ile Celal Porsun, bu yıl yarışa yine büyük bir ilgi olduğunu kaydettiler. Sanvar ve Porsun, yarışa 55 ülkeden bin 139 yabancı ile yurt içinden 2 bin 495 Türk olmak üzere toplam 3 bin 634 yüzücünün başvuruda bulunduğunu söylediler.

Seçmeler; 30 Mayıs'ta Adana Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu'nda, 6 Haziran'da İzmir Atatürk Yüzme Havuzu'nda ve 14 Haziran'da Ankara Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi Yüzme Havuzu'nda devam edecek.

BOĞAZDA 1800 KİŞİNİN YÜZMESİ PLANLANIYOR

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta, Seçmelere katılımın çok fazla olduğunu belirterek bu yıl yarışlarda bin 800 kişiyi yüzdürmeyi planladıklarını dile getirdi.

TMOK Başkan Yardımcısı Usta, "Ne mutlu bize ki bugünlere geldik. Olimpiyat komitesinin değer verdiği olimpik değerler var. Yüzme sporu buna katkı sağlıyor. Türkiyemizin tanıtımına, İstanbul'un tanıtımına, Olimpiyat komitesinin tanıtımına, olimpik değerleri halkımıza anlatmaya katkı sağlıyor. Bu sene 26 Temmuz'da yarışın 27.'sini yapacağız ve İstanbul'da seçmelere başladık. 1800 civarı yüzücü yüzebiliyor bu yarışta, bunun 850'ye yakını yabancı, 950'si Türk. Ama Türk yüzücüler yarışta yüzebilmek için 1500 kişi içerisinden de seçmeye girmek zorunda kaldık. Dolayısıyla herkesi yüzdüremiyoruz. Bu nedenle yapılan güvenlik ve koordinasyon toplantılarında bu sene ancak bin 800 kişide karar kılındı. Bu heyecanı herkes yaşıyor, biz de bu heyecanı yaşıyoruz. Çünkü organizasyon bu hale geldi. Daha da büyüyecek ve ülkemizin tanıtımına daha da katkıda bulunacak. 55 değişik ülkeden Brezilya, Yeni Zelanda, Amerika gibi ülkelerden yüzücüler bu benzersiz deneyime katılmak için İstanbul'a geliyor, bizimle beraber olmak ve yüzmek için" ifadelerini kullandı.

HER YAŞTAN YÜZLERCE ADAY İSTANBUL SEÇMELERİNE KATILDI

Yaşı, sağlığı, yüzme kabiliyeti uygun olan herkesin aday olabildiği Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na her yaştan adaylar yoğun ilgi gösteriyor. İstanbul'da yapılan seçmelerde de genç-yaşlı, kadın-erkek, Türk-yabancı yüzücü adayı büyük bir heyecanla kulaç attılar.

Adayların arasında yer alan Akgün Ailesi de bu heyecana ortak oldular. Anne, baba, kız ve damat olarak ailece seçmelere katılıp, Boğazda yaşanacak bu eşsiz deneyim şansını elde etmek için kulaç attılar. Anne Türkan Akgün, meme kanseri olduktan ve hastalığı yendikten sonra yüzmeye başladığını ifade ederek; "Hastalık dönemi geçti, çok şükür atlattık. Ondan sonra insan hayata daha sıkı sıkı sarılıyor. Her şeyin keyfini çıkarmak istiyor. Daha önce böyle hastalıklar geçirmiş olanlara da yüzmeyi tavsiye ediyorum. Seçmeler de çok heyecanlı ve güzel geçti" diye konuştu. Ailenin diğer üyeleri de, her gün arabayla ya da vapurla Boğazdan geçiyoruz ama bu sefer yüzerek geçeceğiz dediler.

60 YAŞINDA HEYECANLA KULAÇ ATTI

Seçmelere katılan 60 yaşındaki Keziban Gümüş de, sporun herşeyden önce sağlık olduğunu ifade ederek şunları söyledi; "5 çocuk, 5 tane de torunum var. Hanımlar özellikle İstanbul'da evde ekrana kilitleniyor, ekrana kilitleneceklerine spora kilitlensinler. Çocukları spora yönlendirmeye çalışıyoruz ama annesinde görmediğini çocuk da yapmaz. Ben 60 yaşındayım ama gösterdiğim performans 40-45 yaşında gibi, spor yapmasam ben de bunu gösteremem o zaman eve mahkum olurum. Belimde 3 adet fıtık vardı. Ben bu fıtıkları yüzerek çözdüm, ameliyat olmadım. Hocalarım sen başaramazsın dediler ama ben başarmak istediğim için bu seçmelere katıldım. Başarmayı ve başarıyı seven, arı gibi çalışkan bir yapım var zaten. Hele de bu sporsa beni hiçbir şey engelleyemez. Spor yapan insan yanlış işlerin peşinde koşmaz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title