Haberler

Boğaz Manzaralı Milyonluk Kümes

Güncelleme:

İstanbul'da Boğaz'a nazır villa, sahiplerinin hiçbirine yar olmadı. Tam 34 yıldır yıkılmayı bekleyen servet değerindeki yapı, zamanla kümes haline geldi.

Tarabya'daki servet değerindeki villanın geçmişi 1976 yılına dayanıyor. O tarihte işadamı Ali Üstay ve komşuları, Prof. Dr. Sedad Hakkı Eldem'e, 'Tarabya Köy Üstü Evleri' ismiyle bir proje hazırlattı. Ancak inşaat ruhsatında sorun çıkınca Ali Üstay, villayı Erol Aksoy'a sattı.

DANIŞTAY MAHKEME KARARINI ONADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, inşaatın koruluk alanda olduğu belirterek yıkım kararı verdi. Bu sırada TMSF, Aksoy'un gayrimenkullerine borçlarından dolayı el koydu. Danıştay ise mahkemenin verdiği yıkım kararını onadı. Ancak bu seferde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, merhum Sedad Hakkı Eldem'in Tarabya'daki villanın da dahil olmak üzere yaptığı mimarı yapıları tarihi eser olarak tescil etti. Daha sonra satışa çıkartılan villa, Feryal Gülman'a 520 bin liraya satıldı.

MİRASÇILARI DA ÇIKTI

Yıllardır kapısına kilit vurulan villa, ne ilk sahibi Ali Üstay'a, ne borçlarından dolayı menkul ve gayrimenkullerine el konulan Erol Aksoy'a, ne de işadamı eşi Kemal Gülman'a 200 milyon liralık boşanma davası açan Feryal Gülman'a yaramadı. 34 yıldır yıkılamayan villanın bu defa mirasçıları ortaya çıktı.

VİLLA ÇIKMAZI

Prof. Sedad Hakkı Eldem'in 3 mirasçısı Ali Eldem, Edhem Eldem ve Ali Fethi Okyar'ın villanın yıkılmaması halinde tarihi eser niteliğindeki yapıdan telif istemeye hazırlandığı belirtildi. Ancak seneler geçmesine rağmen villa çıkmazı hala çözüme kavuşmadı.

Öte yandan kaderine terk edilmiş villa, zaman içinde tavukların beslendiği kümes haline dönüşürken, zemin katı ise hurda kağıtların toplandığı bir depo oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Feryal Gülman Erol Aksoy Danıştay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

ANADOLUMobil-ANDROID:

TAVUGU BILMEM DE HOROZUN IŞI IS MANZARALI ŞEKİLDE

3
1
yanıtYanıtla
ÍC ANADOLUMobil-ANDROID:

GIDAK GIIIDAAAK

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title