Haberler

Boğaz'ın Davetsiz Misafirleri: Batık Gemiler

Güncelleme:

İstanbul Boğazı'nın altında bugüne kadar batmış olan 11'i yabancı bayraklı 27 batık kuru yük gemisi bulunuyor.

'S' biçimdeki Boğaz, birçok sert dönüşe, ileri görüşü kapatan kara buruna ve kuvvetli akıntılara sahip. Boğaz, bu özellikleriyle gemi kaptanlarına çok zor ve bazen tehlikeli engeller oluşturuyor, ayrıca değişik su seviyesi ve tuzluluk derecesi olan iki denizle birleştiğinden sürekli akıntıya sahip.

ÇIKARILMASI YÜKSEK MALİYET İSTİYOR

Batık gemilerin çıkarılması yüksek maliyetleri nedeniyle çok hızlı ilerleyemiyor. Batıkların doğal yaşamı ne derece etkilediği konusunda ise uzmanların araştırmaları devam ediyor.

27 batığın isimleri ve bulundukları bölgeler şöyle:

'Volgodan-Silivri açıkları, Çelik Trans-Yeniköy açıkları, Berrak S-Kartal açıkları, Denizatı-Tarabya açıkları, Rebunion 18-FSM Köprüsü altı, Nüvo-Tuzla açıkları, Kheibat-Kumkapı açıkları, Egemen 2-Yenikapı açıkları, Jack-Up-Tuzla Aydınlık Koyu, Kemal Kefeli-İstanbul Boğazı, K. Güngör- Karadeniz girişi, PL-1-Harem açıkları, SLS 300611-Haydarpaşa rıhtımı, M.Kırbaş-Akçakoca açıkları, Ashrf-R-Ambarlı açıkları, Şirincan-Aydınlı köyü, Armeni-Karadeniz girişi, M.Mete-Karadeniz girişi, Lok Parbha-Marmara girişi, Selin S-Kumkapı sahili, Harem-Bebek önleri, Semele-Ahırkapı açıkları, Turkuaz II-Liman içi, Kaptan Cavit-Türkeli fener önü, Pramit-Kuruçeşme, N. Bayraktar-Haydarpaşa Limanı, Robel-Yedikule önleri.'

TOPLAMDA 27 BATIK BULUNUYOR

İstanbul Boğazı'nda 2014'e kadar batan gemilerin bayrakları ve taşıdıkları yükler ise şöyle:

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Karadeniz Honduras İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title