Haberler

Boğaz'daki Tekne Kazası

İstanbul Valiliği: "Teknenin batması sonucu başlatılan arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor" AFAD yetkilisi Gökkaya: "Falezlerin olduğu bölgeleri ekiplerimiz arıyor.

İstanbul Valiliği, Rumeli Feneri'nde kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu başlatılan arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 3 Kasım'da Rumeli Feneri'nin kuzeyinde düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu başlatılan arama ve kurtarma faaliyetlerine devam edildiği belirtildi.

Çalışmalarda 6 kazazedenin kurtarıldığı, 24 kazazedenin cesedine ulaşıldığı anımsatılan açıklamada, saat 06.15 itibarıyla Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir arama kurtarma gemisi, 2 bot, 2 helikopter, 1 uçak ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir botun denizden, Jandarma, AFAD ve gönüllülerin kıyıdan arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Çalışmalara 100 civarında kişi katılıyor

AFAD yetkilisi İsmail Gökkaya, arama çalışmaları için kriz merkezinin kurulduğu Rumeli Feneri'ndeki balıkçı barınağında, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin sabah saatlerinde itibaren çalışmalara başladığını söyledi.

Büyükşehir ve Sarıyer belediyeleri ile Sahil Güvenlik, AFAD,  Jandarma ve diğer ilgili kuruluşların arama çalışması yaptığını dile getiren Gökkaya, ağırlıklı Fener Burnu'ndan başlayarak, Kalekoyu, Pati Boğazı, Esendere, Marmaracık'tan Büyükbora bölgesine kadar kıyıda arama yapacaklarını anlattı.

Gökkaya, denizden da botlarla aramaya devam edileceğini belirterek, "Falezlerin olduğu bölgeleri ekiplerimiz arıyor. Şimdi yapılan çalışma bu. Dün de yaptığımız çalışma buydu. Kaybolan insanların üzerinde can yeleği olduğu söyleniyordu. Onların kıyıya vurması ihtimaline ilişkin böyle bir çalışma yapıyoruz ama bu kişiler denizde battılarsa ya da akıntıyla başka bir yere gittilerse onunla ilgili çalışma yapmamız söz konusu değil" diye konuştu.

Sahil Güvenlik ekiplerinin açıkta ve havadan arama yaptığını aktaran Gökkaya, "Ekiplerimizin yaptığı çalışma; denizden botlarla kıyılara, karadan da falezlerin olduğu bölgede vurmuşsa oralara bakmak" şeklinde konuştu.

Gökkaya, bir gazetecinin, "Kayıpların üzerinde can yeleği var mıydı?" sorusuna ilişkin, "Muhtemelen vardı. Oradakilerin hepsinde can yeleği var olduğu yönünde bir bilgi elimizde yok ama çıkanların bir çoğunda can yeleği olduğu için 'onların da vardır' diye düşünüyoruz. Varsayım üzerinden böyle düşünüyoruz. Varsa bunlar kıyıya vurmuştur muhtemelen. Bunun için de kıyı araması yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

İsmail Gökkaya, bir soru üzerine, 100 civarında kişinin arama çalışmalarına katıldığı bilgisini verdi.

Bir gazetecinin "Kaç kişi aranıyor?" sorusuna ise Gökkaya, "En son 13 kişiydi. En son bilgi de o. Canlı bir kişinin verdiği beyana göre bu rakamı söylüyoruz" cevabını verdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Rumeli Feneri İstanbul Gökkaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title