Haberler

Boğalar, Datça Belediyespor İçin Güreşti

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, bu yıl 11'inci kez geleneksel boğa güreşleri yapıldı.

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, bu yıl 11'inci kez geleneksel boğa güreşleri yapıldı. Datça Belediyesi tarafından, Datça Belediyespor yararına düzenlenen güreşlere, il genelinden 150 boğa katıldı.

Datça Belediyespor yararına Reşadiye Arena'da düzenlenen Datça Kaymakamı Vehbi Bakır ile Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişinin izlediği güreşler, zevkli ve çekişmeli mücadelelere sahne oldu. 'Tozkoparan', 'deste', 'küçük ayak', 'büyük ayak', 'orta', 'başaltı' ve 'baş' olmak üzere 7 ayrı kategoride yapılan güreşlerde, zaman zaman tehlikeli anlar da oldu. Rakibi karşısında tutunamayıp kaçan bazı boğalar izleyicilerin arasına dalınca, ezilme tehlikesi geçirenler oldu.

GÜREŞLERİN AĞASI DEĞİŞMEDİ

Geleneksel 11'inci Datça Boğa Güreşleri'nin ağası yine Mehmet Akbalık oldu. Ağa İnşaat Emlak adına ağalık yarışına katılan Mehmet Akbalık, 20 bin TL bağışla, bu yıl da ağalık unvanını korudu. Tekrar güreşlerin ağalığını kazanan Mehmet Akbalık, diğer adaylarla birlikte davul zurna eşliğinde 'Harmandalı' oynadı.

Boğa güreşlerinin en uzun süreli mücadelesi, 'Büyük ayak' kategorisinde yarışan 'Ulalı Deprem' ile 'Gökovalı Alyazmalım' adlı boğalar arasında oldu. Yaklaşık yarım saat süren mücadelenin galibi, Ula'dan Noyan Kayacan'ın 'Deprem' isimli boğası oldu. Mücadele ve inatçılığıyla izleyicilerden büyük alkış alan 'Deprem'i ilk kutlayan, sahibi 20 yaşındaki Noyan Kayacan, boğasının üzerine atlayıp meydanı turlayarak, sevincini izleyicilerle paylaştı.

Boğa güreşlerine Ula'dan katılan 38 yaşındaki Mustafa Tütüncü, Datça'da her yıl düzenlenen güreşlerin büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Bu yılki güreşlere 150 boğa katıldı. Güreşlerin geliri Datça Belediyespor yararına kullanılacak" dedi.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise "İlçemizde yıllardır boğa yetiştiriciliği yapılıyor. Her yıl 30 Ağustos'ta yapılan boğa güreşleri bu yıl ekim ayına sarktı. Boğa güreşleri eskiden 30 Ağustos Zafer Bayramlarının kutlamasına dönüşürdü. Datça'da, Yörük kültüründen gelen bir ilçe olarak, umarım boğa güreşleri uzun yıllar devam eder" diye konuştu.

- Datçamuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Datça Belediyespor Tozkoparan Reşadiye Ula Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title