Haberler

Boeing 2014 Yılında Rekor Kırdı

Güncelleme:

Dünyanın en büyük uçak üreticisi 723 adet uçak teslimatı ve 232,7 milyar dolar değerinde kesin ticari sipariş ile rekor kırdı.

Boeing, 2014 yılında gerçekleştirdiği 723 adet teslimat ile, tek bir yıl içinde teslim edilen uçak sayısında global düzeyde bir sektör rekoru kırarak, üç yıl üst üste dünyanın en büyük uçak üreticisi unvanını korudu.

"GÖRÜLMEMEİŞ BAŞARI"

Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO'su Ray Conner: "2014 yılında Boeing ekibi tarafından elde edilen başarı, özellikle yoğun rekabet ortamında benzeri görülmemiş bir başarı" dedi. Conner, "Boeing'in başarıları yetenekli çalışanlarımızın kendilerini adamaları, müşterilerimizin ürünlerimize duydukları güven ve tedarikçilerimizle kurduğumuz ortaklıklar üzerine kuruludur" diye ekledi.

KIRILMASI ZOR BİR REKOR KIRDI

2014 yılında, Boeing liste fiyatı üzerinden 232,7 dolar değerinde 1.432 kesin sipariş aldı. Aynı zamanda, şirketin tamamlanmamış ticari siparişlere bağlı bekleyen işlerinin sayısı da tarihi bir yükselişle 5.789 uçak olarak gerçekleşti. Boeing'in geniş gövdeli uçak aileleri olan 747-8, 767, 777 ve 787 Dreamliner, geçen yıl tüm çift koridorlu uçak teslimatlarının %60'ından fazlasını oluşturarak geniş gövdeli uçaklar alanında şirketin pazar liderliği pozisyonunu da güçlendirdi.

BUGÜNE KADARKİ EN BÜYÜK TESLİMAT

2014 yılında gerçekleştirilen 485 adet teslimat ile Yeni Nesil 737 programı kapsamında bugüne kadar en fazla sayıda tek koridorlu uçak teslimatı da gerçekleştirilmiş oldu. Conner, "Mevcut ve gelecek ürün serilerimiz; müşterilerimize en yüksek verimlilik, en iyi performans ve üstün nitelikli değer sağlamalarıyla pazarda güçlü rakipler" dedi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Boeing Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

MahocanMobil-IOS:

Tek kelimeyle BRAVO...Türkiye'den bakınca imrenmesek mümkün değil,adamların hakını teslim etmek gerekir,helal olsun...!!

0
0
yanıtYanıtla
MahocanMobil-IOS:

Tek kelimeyle BRAVO...Türkiye'den bakınca imrenmesek mümkün değil,adamların hakını teslim etmek gerekir,helal olsun...!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title