Haberler

Bodrumlu Kaptan Cinayeti Sanıkları Hakim Karşısında

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaptan Faruk Denktaş'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapsi istenen Y.K. ile suça karıştığı iddiasıyla 3 yıl hapis cezası istenen kadın arkadaşı S.B.'nin yargılanmalarına başladı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaptan Faruk Denktaş'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapsi istenen Y.K. ile suça karıştığı iddiasıyla 3 yıl hapis cezası istenen kadın arkadaşı S.B.'nin yargılanmalarına başladı. Duruşmada sanık Y.K., öldürme kastı olmadığını ileri sürerken, görgü tanıkları Y.K.'nın suç aleti bıçağı arkasından gelerek Denktaş'ın kalbine sapladığını söyledi.

Geçen 3 Ağustos gecesi, 29 yaşındaki kaptan Faruk Denktaş, çıkan tartışmada Bodrum Belediye Meydanı'nda faaliyet gösteren Yalçın Balıkçılık'ın işletmecisi 36 yaşındaki Y.K. tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından kaçan Y.K., polis tarafından yakalandı, ardından tutuklandı. Y.K. hakkında TCK'nın 81'inci maddesini içeren 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası, Denktaş'a tokat atıp, çantasıyla vurduğu ve olayın ardından Y.K.'yi otomobiliyle evine götürdüğü belirtilen arkadaşı 35 yaşındaki S.B. hakkında da TCK'nın 86'ncı maddesi kapsamında, 'kasten yaralama' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın bugün Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasına, tutuklu sanık Y.K., tutuksuz sanık S.B. ve sanıklardan Y.K.'nin avukatı Ahmet Ateş, öldürülen Faruk Denktaş'ın annesi Münevver Denktaş, babası Ahmet Denktaş ve kız kardeşi Duygu Denktaş, acılı ailenin avukatları Göray Karadut ve Selin Aksoy katıldı. Duruşmayı Denktaş'ın 50 kadar arkadaşı da izledi.

"ÖLDÜRME KASTIM YOKTU"

Duruşmada ilk olarak tutuklu sanık Y.K.'nin ifadesine başvuruldu. Y.K., "Olay günü kız arkadaşlarımla bir mekandan çıktık, aşırı alkollüydük. Belediye Meydanı'na geldiğimizde bir kişinin S.B.'ye laf attığını ve kavga ettiklerini gördüm. Ayırmaya, çalıştığımda, kavga ettiği kişi bana yumruk attı. Sonra da elindeki bıçağı bana savurdu. Bıçağı tutunca elim kesilip, kanadı. Elinden aldığım bıçağı korkutmak amacı ile savurdum. Bıçağın neresine denk geldiğini bilmiyorum. Öldürme kastım yoktu. Olaydan sonra Seda'nın evine gidip, elimi yüzümü yıkadım. Elime pansuman yaptık. Sabah polise bıçakla gidip teslim olacaktım. Ben polise gidemeden polisler gelip beni aldı" dedi.

"BENİ DE GEZDİR S." DİYE LAF ATTI İDDİASI

Diğer sanık S.B. de ifadesinde, bir eğlence mekanından çıktıklarını belirtip, "Y.K., diğer kadın arkadaşlarımla arkadan gelirken ben otoparktaki otomobilimi almak için önden yürüyordum. Bu sırada Y.K. bana, 'Otomobili al da bizi eve götür, biraz da gezdirirsin' diye arkamdan seslendi. O anda önümde birden beliren Faruk Denktaş, 'Beni de gezdir Seda. Beni de götür' deyip, el kol hareketi yapıp, bana dokunmaya çalıştı. Kendisini ittim, düştü. Bu sırada arkadan koşup gelen Y.K. müdahale etti, kavga çıktı. Ardından çevredekiler kavgayı ayırdı. Daha sonra ben otomobili almaya gittim. Peşimden gelen Y.K., otomobile binip, 'Beni eve götür' dedi. Bizim eve gittiğimizde elinde bıçak olduğunu ve yaralı olduğunu farkettim. Sonra odama geçip uyudum. Polis, eve gelip Y.K.'yi aldı" dedi.

"EN AĞIR CEZA VERİLSİN"

Anne Münevver Denktaş da ifadesinde, oğlunun üniversite mezunu, şiir yazan bir genç olduğunu belirterek, "Hatta şiirleri kitap olarak basılıp, yayınlanacak. Bugüne kadar kimseyle kavga etmediği gibi kimseyi de incitmemiştir. Oğlumu benden alanların 'Allah canını alsın' demiyorum ama hakettikleri en ağır ceza neyse verilmesini istiyorum" dedi. İfadesinin hemen ardından anne Denktaş, fenalaştı. Baygınlık geçirdiği belirlenen anne Denktaş'a yakınları gerekli müdahaleyi salonda yaparak, kendisine gelmesini sağladı.

"TANIKLAR KATİL ZANLISI OLARAK BALIKÇIYI İŞARET ETTİ"

Duruşmada tanık olarak dinlenen Atakan Turan, Mehmet Ali Baydar, Sinem Yurt, Niyazi Dobra ve olay günü Denktaş'a ilk müdahaleyi yapan Anıl Baltutan, cinayeti tutuklu sanık Y.K.'nin işlediğini söyledi. Dinlenen görgü tanıklarının tamamı Y.K.'nin Denktaş'ın arkasından gelip, elindeki bıçağı kalbine sapladığını söyledi. Bunun üzerine söz hakkı verilen sanık Y.K. ve avukatı, tanıkların bu ifadeleri karşısında söylecekleri bir şey olmadığını belirtti.

İfadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti, duruşmayı, MOBESE kamerası kayıtlarının incelenmesi ve olay yerinde keşif yapılması için erteledi.

"ORTADA MOBESE KAYITLARI VAR"

Adliye çıkışında bir açıklama yapan Denktaş Ailesi'nin avukatı Gökay Karadut, "Bir kentin en centilmen insanlarından birini yok yere, kasıtlı olarak öldürdüler. Tanık ifadelerinin yanısıra MOBESE kameraları da Y.K.'nin elinden bıçakla arkasından gelip kavgayı devam ettirdiğini ve bıçağı göğsüne saplayıp çıkardıktan sonra yürüyerek ayrıldığını ortaya koyuyor. Kaldı ki Faruk Denktaş sadece, yanında üç kadın kuzeni de olan bir kadına gece yarısı otomobil çarpmaması için 'Lütfen kenara çekilir misiniz' demesi üzerine bu olay meydana gelmiştir. Kasten adam öldürme suçundan müebbet ile yargılanan Y.K. ve arkadaşı S.B.'nin, verdikleri çelişkili ifadelerin yanısıra delilleri karartmak istedikleri ortadadır. Bu davanın çok süreceğini sanmıyorum" dedi.

Duruşma öncesi ve sonrası öldürülen ağabeyinin fotoğrafını bir an olsun elinden bırakmayan Duygu Denktaş da sanıklara en ağır cezanın verilmesini isteyip, "O zaman belki acımız biraz olsun hafifleyecek" dedi. - Anter

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Ateş Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title