Haberler

Bodrumlu Kaptan Cinayeti Sanığına Müebbet

Bodrumlu kaptan cinayeti sanığına müebbetMUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, kaptan Faruk Denktaş'ı göğsünden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ömür boyu hapis cezası istenen sanık Yalçın Karayel, bugünkü karar duruşmasında, temyiz yolu açık olmak üzere müebbet cezası verildi.

Bodrumlu kaptan cinayeti sanığına müebbet

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, kaptan Faruk Denktaş'ı göğsünden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ömür boyu hapis cezası istenen sanık Yalçın Karayel, bugünkü karar duruşmasında, temyiz yolu açık olmak üzere müebbet cezası verildi. Suça karıştığı iddiasıyla üç yıl hapis cezası istenen Yalçın Karayel'in kadın arkadaşı S.B.'ye ise basit yaralanmaya sebebiyetten 4 bin 800 lira adli para cezası verildi. Anne Münevver Denktaş, duruşma sonrası "Bu karar acımı hafifletmedi. Bu acıyla yaşamak ölmekten daha zor" diyerek isyan etti.

Geçen yıl 3 Ağustos gecesi çıkan tartışmada 29 yaşındaki kaptan Faruk Denktaş, Bodrum Belediye Meydanı'nda faaliyet gösteren Yalçın Balıkçılık'ın işletmecisi 36 yaşındaki Yalçın Karayel tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Olay yerinden kaçan Yalçın Karayel, polis tarafından yakalandı ve ardından tutuklandı. Karayel hakkında TCK'nın 81'inci maddesi kapsamında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası, Denktaş'a tokat atıp, çantasıyla vurduğu ve olayın ardından sanığı otomobiliyle evine götürdüğü belirtilen arkadaşı 35 yaşındaki S.B. hakkında da TCK'nın 86'ncı maddesi kapsamında, 'kasten yaralama' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın bugünkü üçüncü ve karar duruşmasına öldürülen Faruk Denktaş'ın annesi Münevver Denktaş, babası Ahmet Denktaş ve kız kardeşi Duygu Denktaş ile akrabaları ve arkadaşlarının yer aldığı bir grup katıldı. Duygu Denktaş'ın mahkeme salonuna ağabeyinin ölmeden bir gün önce elinde güvercinle çekilen son fotoğrafını çerçeveleterek girdiği, arkadaşlarının ise ölenin fotoğrafının olduğu tişörtler giydiği görüldü. Denktaş ailesini Avukat Göray Karadut, sanık Yalçın Karayel'yı ise Av . Ahmet Ateş temsil etti. S.B. savunmasını kendisi yaptı.

Duruşma öncesi adliyeye getirilen sanık Yalçın Karayel'in kendisini bekleyen dört arkadaşına gülerek yanıt verdiği görüldü. Duruşmada delillerin tamamının toplandığı, tanıkların tamamının dinlendiği ve karar aşamasına gelindiği belirtilerek Yalçın Karayel'e son sözü soruldu. Karayel, "Böyle bir olay olduğu için çok pişmanım, daha önce söylediklerim geçerlidir" dedi.

Yaklaşık 45 dakika süren duruşmada sanık avukatı Ateş, savcının topladığı delillerin karar verme aşamasında şüpheye yer verdiğini belirterek daha çok tanık ve delil toplanmasını istedi. Duruşmanın ardından mahkeme heyeti Yalçın Karayel'e hiçbir indirim uygulamadan ve bir hafta içerisinde temyiz hakkı olduğunu belirterek müebbet hapse mahkum etti. S.B. hakkında ise 240 gün hapis cezası verildi. Hapis cezasının 4 bin 800 lira adli para cezasına çevrilmesine temyiz yolu açık olmak üzere karar verdi.

BU ACI İLE YAŞAMAK ÖLMEKTEN DAHA ZOR

Duruşmanın ardından adliye önünde toplanan Denktaş yakınları, mübbet karırı için adaletin yerini bulduğunu söyledi. Anne Münevver Denktaş ise fenalık geçirdi. Kızı Duygu Denktaş'a sarılarak gözyaşlarına boğulan anne Denktaş, "Yavrum sen olmasaydın ben oğlumun acısıyla yaşayamazdım. Sanıkların ikisine de hakkımı helal etmiyorum. Müebbette alsa benim acım dinmedi, içimdeki acı hafiflemedi. Hayatımın sonuna kadar bu acıyı yaşayacağım. Bu acıyla yaşamak ölmekten daha zor" dedi.

Baba Ahmet Denktaş ise müebbet hapis cezası verilmesini yerinde bulduklarını ancak S.B.'ye verilen cezayı yeterli bulmadıklarını belirterek temyize gideceklerini söyledi.

Adliye önünde Faruk Denktaş'ın fotoğraflarıyla sessiz eylem yapan yakınları ve arkadaşları daha sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Ateş Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title