Haberler

Bodrum - Yunan Askerinin Bulunduğu Adaya Yüzüp Türk Bayrağı Açtı - 2

Yunan askerinin bulunduğu adaya yüzüp Türk bayrağı açtı

MİLLİ yüzücü Alper Sunaçoğlu iki gün önce Yunanistan'ın askeri birliğinin bulunduğu Bulamaç (Farmakosini) adasına yüzerek karaya çıktı ve adada Türk bayrağı açtı.

Uzun maraton yüzme denemeleri yapan 40 yaşındaki milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, Aydın'ın Didim İlçesi'ne 3 mil uzaklıktaki ve Yunan askeri birliği ile yaklaşık 60 asker ve üç sahil güvenlik botunun konuşlandığı Bulamaç (Farmakosini) adasına yüzerek çıktığını ve Türk bayrağı açtığını söyledi. Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Sunaçoğlu, 20 Ağustos Perşembe günü saat 17.30'da Didim'den denize girdiğini ve yaklaşık iki saat yüzerek Bulamaç adasına çıktığını anlattı. Sunaçoğlu, adaya yüzme, çıkma ve Türk bayrağını açtığı fotoğraf ve görüntüleri basın mensupları ile paylaştı.

Sunaçoğlu "Lozan Anlaşması'na göre tek bir çivi dahi çakmanın yasak olduğu bu ve benzer onlarca adaya Yunanlılar, gözümüzün içine baka baka sahip oldu. Yunan askeri birliğinin işgali altındaki bu adada asker ve teçhizat sayısı da gittikçe artıyor. Adaları sahiplendiler. Ne hükümetlerden ne de askerden ses çıkmadı. Türk'ün kanla kazanılmış bu topraklara sahip çıktığını göstermek adanın hala Türk toprağı olduğunu kamuoyuna anlatmak, farkındalık yaratmak ve Türk'ün gücünü göstermek adına mesaj vermek istedim. Yüzme anında ve sonrasında ne Türk sahil güvenliğinden ne de Yunan sahil güvenliğinden herhangi bir tepki gelmedi. Daha önce birkaç kez bu yüzüşüm güvenlik gerekçesi ile ertelenmişti. Bu ve benzer eylemleri sürdürmeye devam edeceğim, vatan toprağını kurtarmak kadar onu korumak da bizim görevimiz" dedi.

Vatan Partisi İlçe Başkanı Sinan Hıncal da, Türk toprağını korumanın her vatan evladının görevi olduğunu hatırlatarak "Siyasilerin yaptıkları hesapların tutmadığını bugün Alper bir kez daha gösterdi. Alper'in işgal edilmiş vatan toprağına gösterdiği bu duyarlılık umarım tüm Türk vatandaşlarına örnek olur, bu nedenle Alper'e hem teşekkür ediyor hem de bu eylemini canı gönülden destekliyoruz" dedi.

Sunaçoğlu basın açıklamasının ardından yaşadığı Mersin iline geri döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Bodrum Aydın Didim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title