Haberler

Bodrum'da 'Yer Gök Atatürk Sergisi'ne Büyük İlgi

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Vedat Türkmen Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı, 3. Geleneksel Yer Gök Atatürk Sergisi, bugün törenle açıldı.

10 Kasım nedeniyle düzenlenen ve okulun giriş kapısından, koridor ve sınıflarına kadar Atatürk ile ilgili doküman ve Türk bayraklarıyla donatılan sergiyi, iki saat içinde yaklaşık 2 bin kişi gezdi.

Bodrum'da büyük bölümü kız, 850 öğrenci bulunan 56 öğretmenin görev yaptığı Turgutreis Vedat Türkmen Ortaokulu'nda, "Yer Gök Atatürk" adı altında sergi düzenlendi.

Öğrencilerin, öğretmenleri ve velilerinin de desteğiyle 1 ay uğraşarak hazırladığı sergide, Atatürk'ün 400'ün üzerinde fotoğrafı, yaşamını ve devrimlerini anlatan 60 kitap ile portresinin bulunduğu saat, tişört, bardak, tablo ve çervese gibi çeşitli eşyalara yer verildi, 'Cumhuriyet ve Atatürk" köşesi düzenlendi.

Mumlarla süslenen köşe, Cumhurbaşkanlığı forsu ve makamının tanıtıldığı yazılarla da desteklendi. Sergideki, öğrencilerden Ebru Kodal'ın yaptığı yağlı boya dev Atatürk portresi beğeni kazandı. Okulun kız öğrencileri, sergiye özel, "Atatürk'ün Kızları" isimli gazete çıkardı. Gazetede, Atatürk ile ilgili yayınlanmış gazete, dergi haberleri ve röportajlardan örneklere de yer verildi.

Sergi, büyük önder Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği gün olması nedeniyle bugün düzenlene törenle, kurdele kesilerek açıldı. Sergiye Bodrumlular'ın ilgisi büyük oldu. Öğretmenlerin, ziyaretçilere sergiyle ilgili bilgiler verdi. Sergiyi, iki saatte yaklaşık 2 bin kişi gezdi. Ziyeretçiler, Atatürk fotoğrafları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sergiyi hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden velilerden Gülseren Tarkan (44), "Atatürk'ün çizdiği ve gösterdiği yolda ilerleyen öğretmenlerimizin çocuklarımızla birlikte hazırladığı sergi, Cumhuriyet'e olan inancımızı sevgimizi bir kez daha en üst noktada olduğunu gösterdi" dedi.

Açılışına Bodrum Belediye Başkan Vekili ve CHP'li Meclis Üyesi Funda Akçalı, Amiral Turgutreis Ortaokulu Müdürü Mehmet Pekdemir ve öğretmenlerin de katıldığı sergi, 17 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Turgutreis Bodrum Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title