Haberler

Bodrum Yarımadası 5. Tiyatro Şenliği Düzenlendi

Güncelleme:

Bodrum Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle Bodrum Yarımadası 5. Tiyatro Şenliği düzenlendi.

Bodrum Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) işbirliğiyle Bodrum Yarımadası 5. Tiyatro Şenliği düzenlendi.

Her yıl Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla 27 Mart haftasında yapılan, bu yıl seçimler nedeniyle ertelenen tiyatro şenliği, Bodrum'da başladı.

"Tiyatrosuz Yaşam Çağdaş Yaşam Değildir" sloganıyla Nurol Kültür Merkezinde düzenlenen şenliğe, ortaokul ve lise tiyatro gruplarının yanında, ÇYDD Çocuk ve Gençlik Birimleri de birer oyunla katıldı. Etkinliği ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve tiyatrocu Turan Özdemir de izledi.

Özdemir, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, sanatçıların kolay yetişmediğini, sahnelerde oyunların kolayca oynanmadığını söyledi. Popülist kültürün insanları olmadıklarını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Bal gibi okulluyuz. Emekli olana kadar, 'Artık oyunculuk yapmayacağım' diyene kadar öğreniyoruz ve öğrenmeye de devam edeceğiz. Yakışıklı çocuk, güzel kız olmanın oyunculuk olmadığını biliyoruz. Niçin hala Muhsin Ertuğrul'un çiçek açtırdığı şehir tiyatroları için hala kapansın mı kapanmasın mı tartışması yapıyoruz? Bundan yola çıkarak sizleri sanata 'Evet' demeye davet ediyorum."

ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise derneğin kuruluşunun 25'inci yılını kutladıklarını bildirdi. Çelikel, "ÇYDD'nin Bodrum'da başarısının anahtarının da bu tiyatro ve benzeri işler olduğunu da yakından gördüm" dedi.

Şenlik yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Turan Özdemir Aysel Çelikel Bodrum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title