Haberler

Bodrum Ünlü Karikatürist Törenle Anıldı 1-

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 1 yıl önce yaşamını yitiren ünlü karikatürist Bedri Koraman'ın mezarı başında anma töreni düzenlendi.Eşi Nil Koraman ile birlikte yaşadığı, Bodrum İlçesi'ne bağlı Torba Mahallesi'ndeki evinde geçen yıl 87 yaşında yaşamını yitiren ünlü karikatürist Bedri Koraman, bugün mezarı başında Bodrum Belediyesi'nin düzenlediği tören ile anıldı. Törene Koraman'ın eşi Nil Koraman, Amerika'nın New York kentinde yaşayan bankacı oğlu Bedri Murat Koraman, kızı Şule Gerger, merhum gazeteci Abdi İpekçi'nin eşi Sibel İpekçi ve oğlu Sedat İpekçi, sanatçı Fedon ve Salih Kalyon, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, meslektaşları ve Torba'daki dostları katıldı.

Mezarı başında okunan duanın ardından açıklama yapan Sözcü Gazetesi yazarı genel yayın yönetmeni Rahmi Turan, Bedri Koraman'ın yerini doldurmanın mümkün olmadığını belirterek "Mesleğe başladığım ilk yıllardan beri Bedri abiyi tanırım, yerinin doldurulması mümkün değil. Umarım yeni kuşak sanatçılar da onun izinden giderler. Bir kare ile ülkenin bütün siyasi atmosferini yansıtan bir beceri ve yeteneğe sahipti. Bizim sayfalar doldurarak anlatmaya çalıştığımız bir konuyu o bir çizgisi ile anlatma ve ifade etme yeteneğine sahipti. Hem arkadaşımı hem de çok değerli bir sanatçımızı kaybettim" dedi. Dernek Başkanı Metin Peker ise "Türkiye'de siyasi karikatür dendiği zaman ilk akla gelen Bedri Koraman'dır. Çünkü çizdiği yılarda sadece Bedri Koraman için gazete alan insanlar vardı. O dönemler karikatür vardı. Gazete patronları gazeteciydi. Karikatüriste karşı bir saygınlık vardı" diye konuştu.

ANILARI KİTAP OLACAK

Törende duygulu anlar yaşayan karikatüristen oğlu Bedri Murat Koraman "Babam ile aynı adı taşımaktan büyük gurur duyuyorum. Babam sokaktaki vatandaştan, dağdaki çobanımıza, Cumhurbaşkanımıza kadar hep aynı saygıyı ve aynı sevgiyi gösterirdi insanlara. Hazırladığı ve anılarını yazdığı bir kitabı vardı, inşallah onu da basarak sevenleri ile buluşturacağız, anılarını yayınlayacağız" dedi.

Yaz aylarını Torba Mahallesi'ndeki villasında geçiren sanatçı Fedon, onunla tanışma fırsatı bulduğu için şanslı olduğunu dile getirerek "Ülkemiz büyük bir ustasını kaybetti. Bedri abiyi ben bir hoca olarak görüyordum. Ondan hayata bakış açısından çok şey öğrendim. Nur içinde yatsın mekanı cennet olsun. Ne mutluki bana O'nun arkadaşı olabildim" dedi.

Mezarı başında okunan duanın ardından Koraman hayrına mezarı önünde lokma dağıtıldı.

MAHALLENİN GİRİŞİNE ADI VERİLDİ

Torba Mahallesi'nin girişine Bodrum Belediye meclisi tarafından 'Bedri Koraman Sokağı' adı verildi. Sokak tabelasını Bedri Murat Koraman ve Fedon birlikte astı. Eşi, kızı ve yakınları da tabelanın asılmasına alkışlarla destek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bedri Koraman Bodrum Muğla Fedon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Sendai:

Rengarenk karikatürize resimler yapardı. Aynı benzerini şimdilerde kimse yapamıyor, yapmıyor. Fırçalar esir gibi zincirli olunca mizah ta yapılamaz. Tatlı sert kombinasyonu vardı. Allah rahmet eylesin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title