Haberler

Bodrum'un Mahallesi Susuzlukla Mücadele Ediyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki 500 nüfuslu Dağbelen Mahallesi, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandıktan sonra yaşanan susuzluk sorununa bir türlü çözüm getirilememesinden şikayetçi. Her gün taşıma suyla ihtiyaçlarını karşılayan mahalle sakinleri, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MUSKİ) yeni projesinin onaylanmasını bekliyor.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki 500 nüfuslu Dağbelen Mahallesi, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandıktan sonra yaşanan susuzluk sorununa bir türlü çözüm getirilememesinden şikayetçi. Her gün taşıma suyla ihtiyaçlarını karşılayan mahalle sakinleri, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MUSKİ) yeni projesinin onaylanmasını bekliyor.

Bodrum'a 5 kilometre uzaklıktaki Dağbelen Mahallesi'nde yaşayanlar, MUSKİ'nin tankerinden gelen suyun yetmediğini söyleyerek günün büyük bir kısmında musluklarından su akmamasına tepki gösterdi. Dağbelen'de iki dönem üst üste muhtarlık ve yaklaşık 25 yıl azalık yapan 68 yaşındaki Necati Akar, 25 yıl önce iki artezyen kuyusu açtıklarını ve Dağbelen'in Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmasından sonra iki kuyunun da özel mülkiyet sayıldığı için kullanılmadığını söyledi.

Turizm taşımacılığı yapan 43 yaşındaki Mehmet Engin ise Bodrum Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlık ve Valilik'e tam 6 kez toplu dilekçe verdiklerini belirterek "Bu çağda susuzluk ne demek? DSİ'nin yarımadaya yaptığı isale hattı 1 kilometre ileriden geçiyor. Buna rağmen Büyükşehir Belediyesi mahalleye 12 ton büyüklüğündeki tankerle taşıma su getirip son derece sağlıksız koşullardaki pis depoların içerisine boşaltıyor. Su oradan mahalleye dağılıyor tanker arıza yaparsa veya geç gelirse susuz kalıyoruz. Tanker gün içerisinde 6-7 kez mahallemize geliyor ama yine de susuz kalıyoruz. Yaz gelince bu su hiç yetmeyecek. Kime müracaat ettiysek 'sabredin sorunu çözeceğiz' diyor. Turizm cennetinde insanları kamyonla taşınan suyla yaşamaya mahkum ettiler" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR OLUP BÜYÜMESEYDİK DAHA İYİYDİ"

Her gün bidonlarla su taşıdıklarını söyleyen evli, 2 çocuk, 3 torun sahibi 68 yaşındaki Emine Yıldızhan, "Çocukluğumuz da böyle susuz geçti. Sonra kuyuları açtılar iyiydik. Büyükşehir olduk, şebeke suyu gelir rahatlarız dedik, tamamen susuz kaldık. Tankerle gelen su hemen tükeniyor ayrıca nereden, nasıl geldiği, ne kadar sağlıklı olduğu da belli değil. Depolar kir, pas içinde. Bu suyla yıkanıyoruz, evde bulaşıklar yığılı kalıyor. Büyükşehir olup büyümeseydik daha iyiydi" dedi.

MUSKİ: ÇÖZÜMÜN SONUNA GELDİK

Köylülerin tepkisinin ardından açıklama yapan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Dağbelenlilerin verdikleri tepkide haklı olduklarını belirterek sorunu çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Ülgen, "Daha önce açılan artezyen kuyuları özel mülkiyet olduğu için oralarda çalışma yapamadık. Bu nedenle başka bir arazide içme suyu niteliğinde su bulduk ve çalışmalarımızı tamamladık. Sadece elektrik projesinin onaylanmasını bekliyoruz. AYDEM elektriği bağladığı anda, tahminlerimize göre 2 hafta içinde nitelikli ve kaliteli suyu kesilmeden mahalleye verebileceğiz. Ayrıca depoların bakım ve temizliğini de hemen yaptıracağız" diye konuştu. - Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Engin Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title