Haberler

Bodrum'u Sel Aldı

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde öğle saatlerinde başlayan ve sadece 10 dakika süren sağanak yağış hayatı felç etti. Bazı motosikletler ve esnafın eşyaları sel sularıyla dereye dönen caddelerde sürüklendi. Yağmurun kısa sürede durması olası faciayı önledi. Turistler bulundukları otel ve restoranlarda mahsur kaldı.

10 dakikada bu hale geldi

Bodrum’da öğle saatlerinde başlayan ve sadece 10 dakika süren şiddetli sağanak hayatı felç etti. Atatürk, Cumhuriyet ve Cevat Şakir caddeleri ile Dere Sokak ve Hamam Sokak yaklaşık bir saat boyunca Gökçeler Dağı’ndan gelen sel suları ile adeta Venedik’e döndü. Hediyelik eşya satan esnafın tezgahları sel suları ile birlikte sürüklenirken, Barlar Caddesi’nde birçok kafeterya, restoran ve otel sular altında kaldı, personel saatlerce çamurlu suları temizledi.

Azgın derelere dönen Bodrum sokaklarından ATV tipi 4 tekerlekli motosikletle geçmeye çalışan Fransız turistler devrilme tehlikesi geçirdi. Birçok turist otel, motel ve restoranlarda mahsur kaldı. Bodrum Belediyesi’ne ait itfaiye ve zabıta ekipleri sel sularının kapladığı yollarda önlem alırken, iki motosiklet ve bazı işyerlerine ait buzdolaplarının da sel sularına kapıldığı görüldü. Yabancı turistler 10 dakikada meydana gelen sel karşısında şaşkına döndü. Yağmurun ardından açan güneş ile birlikte sokaklara çıkan turistler çıplak ayakla yürümeyi tercih etti. Saatlerce işyerlerini çamurlu sulardan temizlemek zorunda kalan esnaf ve turizmci ise belediyeye isyan etti.

Turizmci Ahmet Gümüştekin, “Caddeleri çok güzel yaptılar makyajladılar. Ancak yaptıkları mazgallar ve su kanallarından bir bardak su geçmez. 15- 20 yıldır hep aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Bir de kış turizminden bahsediyorlar. 10 dakikada yağmura teslim olan Bodrum’da tedbir almak bu kadar zor mu” dedi.

Meteoroloji yetkilileri Bodrum’da kısa süren yağışta metrekareye 16 kilogram yağmur düştüğünü bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title