Haberler

Bodrum Türk Filmleri Haftası Başlıyor

BODRUM'da bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Türk Filmleri Haftası, yarın başlayacak, 2 Ekim'e kadar sürecek.

BODRUM'da bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Türk Filmleri Haftası, yarın başlayacak, 2 Ekim'e kadar sürecek. Sinemaya emek vermiş yönetmen, oyuncu, yapımcı ve sinema işletmecilerini ve sinemaseverleri buluşturacak Türk Filmleri Haftası kapsamında film tanıtımları ve gösterimleri bu yıl ilk kez Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda da gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkıları, Bodrum ve İstanköy Belediyeleri destekleri ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından Magazin Gazetecileri Derneği'nin işbirliği ile düzenlenen etkinlik süresince bu yılın ses getiren, vizyon şansı bulamayan, kısa süre vizyonda kalan, yeni vizyona girecek olan filmlerin, tanıtımları ve gösterimleri yapılacak. 26- 30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin Bodrum ayağında, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde ve Cinemarine Sinemaları'nda yönetmen ve oyuncularının da katılımıyla, Kızkaçıran, Pamuk Prens, Deliormanlı, İkinci Şans, Nadide Hayat, Dedemin Fişi, Sevimli Tehlikeli, Ertuğrul 1890'un da aralarında bulunduğu 20'ye yakın filmin gösterimleri ve söyleşileri ücretsiz olarak yapılacak.

Hafta boyunca, bu filmler, toplamda 50 gösterimle halkla buluşacak. 50'ye yakın çekimleri devam eden ya da tamamlanmak üzere olan filmde, dağıtım firmaları tarafından etkinlikte sinema sahiplerine tanıtılacak. 30 Eylül cuma akşamı Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleşecek Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY )Türk Sineması Emek Ödülleri sahiplerini bulacak. Bu yıl ödül alacak sanatçı ve yapımcılar arasında Perihan Savaş, Halil Ergün, Serdar Gökhan, Mehmet Soyarslan, Işıl Yücesoy, Selma Güneri'nin bulunduğu bildirildi. Festival Sinema Genel Müdürlüğü'nün de katıldığı sektör sorunlarının ve gelecek vizyonunun değerlendirildiği yuvarlak masa toplantısı ile son bulacak.

'İKİNCİ ŞANS' KOS'TA GÖSTERİME GİRECEK

1 Ekim'de ise Özcan Deniz'in yönetmenliğini yaptığı ve Nurgül Yeşilçay ile birlikte kamera karşısına geçtiği 'İkinci Şans' filmi Kos Adası'nda gösterilecek. Ayrıca, gösterim öncesi de oyuncular izleyicilerle buluşup, sohbet şansı bulacak. SİSAY Yönetim Kurulu Başkanı ve Cinemarine Sinemaları Sahibi Cenk Sezgin, "Bodrum Türk Filmleri Haftası (BTFH), her gün farklı bir filmin tanıtım galasına ev sahipliği yapacak. Tanıtımı yapılan filmin, yönetmen ve oyuncuları ile sinema salonu sahipleri, seyirci ve basın mensuplarını bir araya getirerek filmlerin tanıtımlarına katkı vermeyi amaçlıyoruz. Sinema salonları yeterli sürede gösterilemeyen ya da gösterim şansı bulamayan filmlerinde tekrardan halkla buluşmasını sağlıyoruz. Bu amaca yönelik olarak Türkiye'de bu türde tek organizasyon olan Bodrum Türk Filmleri Haftası boyunca Bodrum'un farklı noktalarında basın toplantıları, sokak etkinlikleri, açık hava gösterimleri ve halk söyleşileri yapılacak.

20'yi 50 ayrı gösterimle sinemaseverlerle buluşacak. Bu şekilde film yapımcılarının direkt salon sahipleri ile buluşturarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunulabildikleri tek etkinlik olma özelliği taşımaktadır. Ülkemizde sinema işletmecilerini, yapımcı ve yönetmenlerle bir araya getiren bu çapta tek etkinlik olan buluşma SİSAY'ın evsahipliğinde gerçekleşen profesyoneller kuşağında, dağıtım ve yapım şirketlerinin yeni vizyonda gösterime sokacakları filmlerin salon sahiplerine tanıtımları yer alacak. BKM, Avşar Film, Taff Pictures, TME, Özen Film, Chantier, Bir Film gibi sektörün güçlü yapımcı ve dağıtımcı kuruluşları filmlerinin sinema işletmecilerine doğrudan tanıtımı için Bodrum'da bir araya gelecekler" dedi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kos Adası Bodrum Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title