Haberler

Bodrum Türk Feribotu'na Yunanistan'da El Konuldu

Güncelleme:

Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda iki gün önce, kaçak yolcu taşıdığı iddiasıyla Büyük Hızır Reis isimli Türk feribotuna el konulduğu bildirildi. Şirket temsilcileri 65 bin Euro para cezası kesilerek feribotun bağlandığını, Yunan acentesinin ihmali yüzünden bu durumun yaşandığını, Yunan basınında 'insan kaçakçılığı yaptıkları' yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bodrum ile Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası arasında 15 yıldır yolcu taşıyan Bodrum Ekspres Feribot Limited Şirketi'ne ait 55 metre uzunluğundaki 150 yolcu kapasiteli 'Büyük Hızır Reis' feribotuna, geçen perşembe günü Yunan makamları tarafından kaçak yolcu taşıdığı iddiasıyla el konulduğu ve limandan çıkışının yasaklandığı ortaya çıktı.

'HATA VARSA YUNAN ŞİRKETİNE AİT'

Şirketin sorumlu müdürü Fatin Erdal, bu feribotun 15 yıldır Kos- Bodrum arasında yolcu taşıdığını belirterek şunları söyledi:

"Yılda 70- 80 bin yolcu taşıyoruz. Son 6 yıl içinde bize yolcu veren Yunan acentesi yüzünden kesilen biletlere göre, 13 turist vize süresinin zamanından önce taşınmış. Bu turistler için adaya giriş izni verilmemiş. Ayrıca her bir turist için 5 bin Euro para cezası kesilmiş. Bu ceza da Yunan acentesine rücu edilmiş. Biletleri kesen ve bizden komisyon alan Yunan acentesi, bu durumu bize bildirmediği gibi parayı ödemediğini öğrendik. Yani hata varsa bu tamamen Yunan şirketine ait. ve kesinlikle iyi niyet söz konusu değil. Bize bugüne kadar bu konu ile ilgili hiçbir tebligat veya ödeme emri gelmediği gibi, bizim sorumluluğumuz olmayan bir konu ile ilgili olarak feribotumuza el konuldu. 21 Ekim'de yapılacak ilk duruşmaya kadar feribotun Türkiye'ye dönüşüne izin verilmeyeceği belirtildi. Şirketimize ait bir Türk ve üç Yunan avukat ile hemen konuya müdahil olduk."

'HESABINI SORACAĞIZ'

Yunanlı bir acentenin yaptığı çirkin bir tezgah nedeniyle mağdur edildiklerini öne süren Fatin Erdal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuyu ülkemizin Dışişleri Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı'na da acil olarak bildirdik. Hakkımızı aramak için gerekli tüm yasal işlemleri başlattık. Yarım asırdır bu sularda yolcu taşıyan şirketimize insan kaçakçılığı yapılıyor yakıştırmasının da hesabını soracağız. Bu iddiaların arkasında bazı feribot şirketlerinin Yunanlı ortaklarının da olduğunu biliyoruz

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan İstanköy Bodrum Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title