Haberler

Bodrum'da Darbeci Askerlerin Peşine Düşüldü

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Göltürkbükü koyu üzerinde onlarca yatın üzerinde uçan askeri helikopter ile denizdeki sahil güvenlik botu operasyon yapılıyor heyecanı yarattı. Harekatın darbe girişimin ardından kaçak olan askerlere yapıldığı belirtildi.

HEYECANLI ANLAR YAŞANDI

Bodrum'un cennet turizm köşelerinden beş yıldızlı otel ve tatil köyleri ile onlarca lüks yatın demirlediğini Göltürkbükü mahallesi koyu üzerinde saat 21.00 sıralarında uçan askeri helikopter ile denizden devriye gezen sahil güvenlik botunu gören yatçılar ve turizmciler heyecanlı anlar yaşadı.

"RUTİN OPERASYONLARDAN BİRİ"

Darbe girişimine karışan kaçak askerlerle ilgili polis, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı rutin operasyonlardan biri olduğunu tahmin ettiklerini belirten BOYD (Bodrum Profesyonel Otelciler Derneği Başkanı) Serdar Karcılıoğlu, "Biraz önce üzerimizden uçan askeri helikopter ile denizdeki sahil güvenlik botunun arama yaptığını öğrendik. Ayrıca turistik otellere ve orman içine giden yollar kontrol altına alınmış durumda, operasyon sürüyor." dedi.

"YATLAR DİDİK DİDİK ARANDI"

'Yat ile darbeci askerleri kaçırıyorlar ' ihbarı nedeniyle güvenlik güçlerinin harekete geçtiği öğrenildi. Jandarma ve sahil güvenliğe yapılan ihbar sonrası Bodrum'un cennet turizm köşesi Göltürkbükü'nün cennet koyundaki yatlara 3 helikopter iki sahil güvenlik botu ve otuz jandarma ile operasyon yapıldı. Yatlar didik didik aranırken, yaklaşık bir saat süren operasyonda alçak uçuş yapan helikopterlerin turizm bölgesinde tedirginlik yarattığı belirtildi.

İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

Yatlarda yapılan aramaların ardından ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Ünlü iş adamı İ.G., aramalar devam ederken kendisi ve iş adamı arkadaşı S.D. hakkında yapılan operasyonla göz altına alındıklarına ilişkin iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

GÖZALTI HABERLERİ YALANLANDI

İ.G., yaptığı açıklamada, "Bu yalan haberlerin nesini düzeltelim, neresini düzeltelim. Birisi yatlarda asker kaçırıyorlar diye ihbar etmiş yatlarımıza gelen jandarmalara bilgi verdik. Jandarmalar ve sahil güvenlik bilgi aldıktan sonra ayrıldı, bu asılsız haberler iş adamı kimliğimize ve turizm bölgesine büyük darbe vuruyor ve gölge düşürüyor. Gözaltına alındığımızı söyleyen iş adamı arkadaşım ile şu anda yemek yiyoruz." dedi.

JANDARMA ARAMALARI SÜRDÜRDÜ

Yaklaşık iki saat süren operasyon sonunda helikopterler ve sahil güvenlik ekipleri geri dönerken, jandarmanın Göltürkbükü mahallesi Cennet koyunda aramalara devam ettiği görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Muğla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title