Haberler

Bodrum - Selde Sürüklenenler Deniz Dibinden Toplandı

Selde sürüklenenler deniz dibinden toplandı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Bitez sahilinde "Denize En Çok Mavi Yakışır" sloganıyla düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası'nda geçen yıl 22 Eylül'de yaşanan felakette, sel sularının götürdüğü malzemeler denizden toplandı.

Bodrum Belediyesi tarafından "Denize En Çok Mavi Yakışır" sloganıyla düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizliği, Bitez koyunda yapıldı. Bodrum Belediyesi dalış ekibindekiler ve gönüllü olarak katılan toplam 12 dalgıç tarafından dalışlar gerçekleştirildi. Bitez koyunda gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde sel sularının denize sürüklediği çöpler çıkarıldı. Geçen yıl 22 Eylül'de akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca şiddetli bir şekilde devam eden sağanak, Bodrum'da sele neden olmuş, caddelerden akan sel suları birçok malzemeyi de denize sürüklemişti. Bitez koyunda yapılan deniz dibi temizliğinde ise dalgıçlar, dere ağzında gömülmüş olan 2 adet çöp konteynırını, oto yıkamada kullanılan köpük makinesini ve araç plakasını denizden çıkardı. Vatandaşlar da şaşkınlıkla çalışmaları izledi. Bu çöplerin yanı sıra, pet şişe, oyuncak araba, lastik, teneke kutu, plastik sandalye, cam şişe, hortum, kablo gibi çöpler de dalgıçlar tarafından denizden çıkarıldı. Temizlik çalışması sualtı kamerasıyla da dalgıçlar tarafından kayıt altına alındı.

Temizlik sırasında Bodrum Marmara Koleji öğrencileri, Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu öğrencileri de sahilde çöp topladı. Denizden çıkan çöplerin bir kısmı karaya getirildiğinde de, öğrenciler çöpleri inceledi. Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde Çevre Mühendisi Ahmet Acar tarafından öğrencilere broşür dağıtılarak, atıkların doğada ve denizde kaybolması ile ilgili bilgiler verildi.

Proje kapsamında 23 Mart'ta Ortakent Mahallesi'nde temizlik yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Muğla Eylül Bitez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title