Haberler

Bodrum'sa Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası Sona Erdi

Bodrum'daki Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası'nın 1'inci ayak yarışları sona erdi. Nefes kesen yarışlarda renkli görüntüler ortaya çıktı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından Halikarnas Motor Sporları Kulübü'nün (HMK) ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada, sporcular Ege'nin mavi sularında kıyasıya mücadele etti. Yarışların dünya şampiyonası standartlarında olması için bu yıl yapılan kural değişikliği ile sporcular, toplu çıkışlarda kumsaldan koşarak su jetlerine bindi. 31 sporcunun kayıt yaptırdığı şampiyonanın birinci ayağında 5'i kadın 29 sporcu yarıştı. 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerini kapsayan, Cumartesi günü antrenman ve sıralama turlarının şampiyona Kumbahçe sahilinde hazırlanan parkurda yapıldı.

KARAYA ÇIKAN VE DÜŞENLER OLDU

Çekişmeli geçen yarışlar sırasında su jetinden düşen sporcular oldu. Parkurda görevliler diğer sporcuları uyarıp herhangi bir kaza yaşanması için sarı bayrak açıp, düşen sporculara yardım etti. Kumbahçe sahilindeki yarışları çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi. Özellikle flyboard mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu. Bu sınıfta 3 dakika içerisinde yeteneklerini sergileyen sporcular, bu sürenin bitiminin ardından izleyenler için ayrıca 2 dakikalık gösteri yaptı. Su jetinde olduğu gibi flyboard mücadelesinde de Türk Bayrağı açan sporcular bol bol alkış aldı. Flyboard gösterisi sırasında Bekir Uslu, kumsal üzerinde arkadaşının uzattığı Bodrum mandalina gazozunu almak isterken karaya fazla çıkınca geri denize dönemeyip olduğu yere iniş yapmak zorunda kaldı.

Yarışların tamamlanmasıyla hakem heyeti toplandı. Yapılan değerlendirme ile sınıflarında dereceye girenler belirlenerek ödül töreni ile kupaları verilecek.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Bodrum Ege Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title