Haberler

Bodrum - Mülteciler İçin Kalıcı Kamp Bodrum'a Zarar Verir

Mülteciler için kalıcı kamp Bodrum'a zarar verir Muğla'nın Bodrum Turizm Derneği (BOTUD) Genel Sekreteri Ayhan Karahan, bir süredir ilçede sorun yaratan mülteci konusu hakkında basın toplantısı düzenledi.

Mülteciler için kalıcı kamp Bodrum'a zarar verir

Muğla'nın Bodrum Turizm Derneği (BOTUD) Genel Sekreteri Ayhan Karahan, bir süredir ilçede sorun yaratan mülteci konusu hakkında basın toplantısı düzenledi. Karahan, mültecilerin kentte kalıcı olarak yerleşmelerin ilçeye büyük zarar vereceğini bu yüzden olası bir kampa izin vermemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki park ve bahçelerde kalmaları, turizm açısından olumsuz görüntü oluşturduğu gerekçesiyle kısa bir süre önce Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda bahçesinde toplanan çeşitli milletlerden sığınmacılar hakkında Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'la görüşen BOTUD üyeleri, ardından basın toplantısı düzenledi. BOTUD Başkanı Aytül Derici Bardak, Genel Sekreter Ayhan Karahan, üyeler Mezuka Özdeş, Halil Karahan ve Serhan Alten'in katıldığı açıklamada; yerel yönetim üzerine düşen görevi yerine getirmediği için sorun kangren hailini aldığı belirtildi. Basın açıklamasını BOTUD Genel Sekreteri Ayhan Karahan, yaptı.

"SORUN ÇÖZÜME DOĞRU GİDİYOR"

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan'la fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen Karahan, "Mültecilerin Bodrum'a alınmaması gerektiği konusunda fikir birliğinde olduğumuzu gördük. Bodrum'a girdikten sonra problem haline dönüşüyor ve çözmeye çalışıyoruz. Problem oluşmadan engellemek gerekiyor. Güvercinlik'teki kontrol noktası geliştirilerek otobüsler ile gelen mültecilerin ilçeye girişlerinin engellenmesini görüştük. Serbest dolaşım belgesine karşılık Bodrum hassas bölge ilan edilebilir. Diyelim ki Bodrum'a geldiler, bunun için de sorun giderme merkezi oluşturuluyor. Gürece İlköğretim Okulu şu anda hazırlanıyor. Orada toplanmaları sağlanacak. Çarşının içinde 1 aydır şahit olduğumuz görüntülerle, özellikle Bodrum'a gelen turistlerimizi karşı karşıya bırakmamak adına atılmış olan iyi bir adımdır. Şu anda hali hazırda Suriyeliler var. Bunlarda bir merkezde toplanarak sağlık kontrollerinden geçirilip, Mardin'deki mülteci kamplarına ve Gaziantep, Kilis'te yer alan Öncüpınar mülteci kampına gönderilecekler. Bunun bedelini Bodrum ödeyemez. Çok yer arıyorlarsa, Aksaray'da çok boş oda var. Sorun çözüme doğru gidiyor. Bodrum kısa bir süre sonra bu sorundan kurtulacak" dedi.

"KAMPA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Bodrum'da oluşturulacak olası bir kampın kente zarar vereceğini belirten Karahan, "Süreç içinde bazı arkadaşlarımızın çadırlar kurulması yönünde önerileri oldu. Boş bir alana çadırlar kurulacak çadırların etrafına, banyo ve tuvalet yapılacak. Yarın, yağmurlar başladığında prefabrik yapılar yapalım diyecekler. Sonrasında da al sana Bodrum'da mülteci kampı. Buna asla izin vermeyeceğiz. Suriyeliler, buradaki hiçbir yerleşim merkezinde toplanmamalıdır. Çözüm bulamazsak, en fazla bir sezonu kaybederiz, ama yerleşirlerse Bodrum'u kaybederiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Gödekmerdan Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title