Haberler

Bodrum Mandalinası Hasadı Başladı

Bodrum'da, kendine has aroması ile bilinen mandalinanın hasadına başlandı.

Bodrum'da, kendine has aroması ile bilinen mandalinanın hasadına başlandı. İlçede bu yıl satsuma ve clementine mandalina dahil olmak üzere rekoltenin 4 bin ton olması beklendiği bildirildi.

Coğrafi işretli olan, gazoz, kolonya, reçel ve lokum da yapılan Bodrum Mandalina'sının hasadı başladı. Tarım işçileri tarafından toplanan ve yurt içinde tüketilen Bodrum mandalinasını bazı üreticilerde perakende olarak satmak için bahçelerine girdi. Farklı illerden gelen tüccarlar, sahipleri ile anlaştıkları bahçelerdeki ürünün hasadın ardından iç piyasaya sunacak. Bahçede tonu 500 lira civarında, hale gittiğinde ise 700-800 lira olduğu belirtilen Bodrum mandalinasında rekoltenin 2 bin 500 ton civarında olacağı öğrenildi. İlçede önceki yıllarda ortalama 5 bin ton civarında ürün alınırken, bin 500 tonu satsuma ve clementine çeşidi olmak üzere toplam mandalina rekoltesinin 4 bin ton olacağı bildirildi.

BAHÇELERDE HAREKET BAŞLADI

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nden gelen toptancı Mehmet Gündoğmuş, hasada başladığı bahçede ağırlık olarak istediği ürünün çıktığını ancak yağışların az olması nedeniyle meyve büyüklüğünün bazı noktalarda ufak olduğunu söyledi. Bodrum mandalinasının tadının çok güzel olduğunu belirten Gündoğmuş, ürünü hale götüreceğini kaydetti.

Ürünün daha dayanıklı olması için makasla yapılan hasatta çalışan tarım işçilerinden Necla Özsakal, toplanan mandalinaları boyutuna göre ayırdığını belirtti. 50 lira yevmiye aldığını anlatan Özsakal, "Sabahtan akşama kadar hep aynı yerde kasaların başındayız. En çok belimiz ve ayaklarımız ağrıyor. Zor oluyor ama uğraşmadan da bir şey olmuyor" dedi.

Komşularının bahçesinde mandalina toplayan Mehmet Ali Birol ise "Biz genelde mahsulümüzü kendimiz toplarız. Pazara götürüp, buyılki mandalinamızı kilosunu 1.5 liradan satacağız" dedi.

Kendi bahçesinde yakınları tarafından toplanan mandalinaları poşetlere ayıran 2 çocuk 4 torun sahibi 90 yaşındaki Ayşe Ekim ise eşe dosta vermek için küçük çaplı bir hasat yaptıklarını söyledi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gündoğmuş Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Sivas deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title