Haberler

Bodrum Kent Orkestrası Gümüşlük Festivali'nde Sahne Aldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Bodrum'daki 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde Şef Nail Yavuzoğlu yönetiminde sahne aldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Bodrum'daki 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde Şef Nail Yavuzoğlu yönetiminde sahne aldı. Orkestra, klasik müzik severlere keyifli bir gece yaşattı.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Şef Nail Yavuzoğlu yönetimindeki Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konseriyle sürdü. Gümüşlük Mahallesi Koyunbaba Mevkii'ndeki 2500 yıllık tarihi Taşocağındaki konseri, yaklaşık 600 sanatsever izledi. 32 sanatçıdan oluşan orkestra; konserinde, bölgede çok iyi bilinen ve halk arasında sıklıkla icra edilen 'Çökertme', 'Ormancı' ve 'Fethiye' gibi türküleri klasik müzik formlarında seslendirdi, büyük alkış aldı. Konseri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Konservatuar Şube Müdürü Alpay İşman'ın da izledi.

Konser öncesi konuşan Şef Yavuzoğlu, "Dünyadaki en gerçek şey hayallerimiz. Muğla'da bu hayalimizi gerçekleştirerek orkestramızı kurduk. Şimdiki hayalimiz ve amacımız ise Muğla'nın ve ilimize yakın köyleri tek tek dolaşarak yöremizin kültürel müziklerini klasik müzik tadında köylülerimizle halkımızla paylaşmak, bu nedenle yaptığımız hazırlıklarımızın ilk aşamasında 50 ye yakın köyde türkülerle derlenen klasik müzik konserleri vereceğiz" dedi.

Bir sonraki hedeflerinin köy köy gezerek Muğlalılara, kendi kültürel müziklerini çok sesli müzikle dinletmek olduğunu söyleyen Alpay İşman ise belediye tarafından tahsis edilen bir TIR'la 50'ye yakın köye giderek, konser vereceklerini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşlük Bodrum Muğla Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title