Haberler

Bodrum Kardak'ta Bugünde Hareketli Saatler Yaşandı -1

Kardak'ta bugünde hareketli saatler yaşandı

Türk ve Yunan Sahil Güvenlik botları arasındaki Kardak Kayalıkları çevresinde yaşanan gerginlik bugün de devam etti. Türk botları, kayalıklara çok yakın bir bölgede seyir yapıp Yunan botlarını yaklaştırmazken, zaman zaman da sabit kalmayı tercih ettikleri görüldü.

Bugün saat 12.30 sıralarında Yunan SAT komandoları, üç ayrı zodyak botla Kardak Kayalıkları'na yaklaşık bir mil mesafedeki Leros Adası sınırları içerisinde kalan Nis Pltta Kayalıkları'na üç ayrı zodyak botla inşaat malzemesi taşıdı. Kayalıklarda yarım saat bekleyen üç Yunan botu daha sonra Lerob Adası yönüne hareket ederek bölgeden ayrılırken, Kardak'a bir mil mesafedeki Kalalimnos Adası'nda da askeri hareketlilik yaşandığı görüldü. Saat 16.30 sıralarında Yunan botlarının bu adadan Kardak'a yönelmesi Türk botlarını harekete geçirdi. İki Türk Sahil Güvenlik Botu ile 1215 bordo numaralı 'Kuşadası' isimli karakol botu engel olmak için kayalıklara daha da yaklaştı. Bunu gören Yunan botları rotalarını değiştirip, Kardak'tan uzaklaştı. Yaşanan 15 dakikalık gerginliğin ardından her iki ülkenin botlarının da bölgedeki bekleyişleri sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kardak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title