Haberler

Bodrum Karayolu'nda 'Can Güvenliği' Eylemi

Güncelleme:

Milas- Bodrum Karayolu'nun Üçyol Kavşağı'nda, dün (perşembe) saat 22.15 sıralarında meydana gelen kazada, Yatağan'dan aldığı kireç yükünü Bodrum'a götüren Mustafa Açıkgöz'ün (45) kontrolündeki 20 PT 034 plakalı TIR'ın yokuştan inerken balataları tutuştu.

Bu nedenle freni tutmayan TIR, kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen Ercan Çetin'in yönetimindeki 48 U 6047 plakalı kamyonet ile Münir Serter Kartaban'ın yönetimindeki 48 VA 495 ve Mehmet Mertsoy'un kullandığı 06 TFB 21 plakalı 2 otomobile çarptı.

Ardından kaldırıma çıkan TIR, yol kenarındaki güneş enerjisi sistemleri satan bir işyerinin duvarına çarpıp alev aldı. Kazada TIR şoförü Açıkgöz ile otomobil sürücülerinden Mertsoy yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan TIR şoförü Açıkgöz, öldü.

ÖNLEM ALINMASI İSTENDİ

Kazanın ardından tedirginleşen çevrede ev ve işyeri bulunan bir grup vatandaş, eylem kararı aldı. Kazanın yaşandığı kavşakta birçok kez ölümlü kazanın yaşandığını belirten vatandaşlar, Üçyol Kavşağı'nı ulaşıma kapadı.

Polis kavşakta kaza yaşanmaması için yolda önlem aldı. Topluluk, biran önce kavşakta önlem alınması için yetkililere seslendi. Eylemci grup adına konuşan 34 yaşındaki Yusuf Erol, Bu kavşak ölüm kavşağı. Çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. İki günde bir kaza meydana geliyor. Dün akşamda benzer bir kaza yaşandı. Yolcu otobüsüne çarpmamak için mücadele veren TIR şoförü vefat etti. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Buraya alt geçit istiyoruz dedi.

SIKINTILI, GERGİN VE TEDİRGİNİZ

Bodrum'un Torba Kavşağı'nda önceki yıllarda Barış Akarsu'nun yaşamını yitirmesinin ardından gerekli düzenlemelerin yapıldığına dikkati çeken Erol, "Buradaki insanların canı can değil mi? Buradan geçen kamyonun, ambulansın haddi hesabı yok. Kavşakta bir TIR döndüğü zaman yol kapanıyor. Tırlar, kamyonlar, otobüsler kavşağa girdiği zaman trafik alt üst oluyor. Sıkıntılı, gergin ve tedirginiz. Bu bölgede oturanların akılları dışarı çıkan yakınlarında kalıyor. Burası ölüm kavşağı oldu. Sorun sadece burada değil, şehir mezarlığında da benzer sorunlar var. Valimizden, kaymakamımızdan, belediye başkanımızdan yardım bekliyoruz. Şuanda turizm sezonu açıldı. Trafik yoğun. Sistem olmazsa insanlar ölür. Burada bir sistem yok" dedi.

Yaklaşık 20 dakika süren eylem sırasında Milas - Bodrum karayolunda uzun araç konvoyları oluştu. Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı ulaşım bir süre sonra normale döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Açıkgöz Bodrum Üçyol Milas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title