Haberler

Bodrum Hal Çarşısı'nda "Taşınmaz Tartışması"

Bodrum ilçesindeki "Hal Çarşısı"nda, kira sözleşmesinin bitmesi üzerine boşaltma ve mühürleme işlemi başlatıldı.

İlçeye bağlı Turgutreis Mahallesi'ndeki çarşıda, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerince İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatının bulunmadığı ve kira sözleşmelerinin bitmesi nedeniyle başlatılan boşaltma ve mühürleme işlemine esnaf, ek süre talep ederek tepki gösterdi.

Esnafın, üzerlerinde, "Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler" yazılı döviz taşıdığı görüldü.

İşlem, belediye ekiplerinin tahliye yazısı olmaması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Çarşıda faaliyet gösteren terzi Sinan Karakaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2014 yılında belediyeden kendilerine yazı geldiğini, bu yazıda yeni ihale sürecinin başlayacağının belirtildiğini söyledi.

Ancak yeni bir ihalenin yapılmadığını öne süren Karakaş, "Burada kredi çekip 60 bin liralık yatırım yapan işletmeciler var. Hepimiz yeni bir ihale beklerken bize 'ecrimisilsiniz' dediler. Ecrimisil olmamız için bize 3 ay önceden tahliye yazısı yollanması gerekiyordu. Ancak bu gelmedi." dedi.

Karakaş, iş yerine tahliye için gelen yetkililere tahliye yazısını sorduğunu, ancak bu yazının olmaması nedeniyle boşaltma işleminin gerçekleştirilemediğini belirtti.

Kendilerinin mağdur edildiğini ifade eden 76 yaşındaki Suzan Söğütçük ise "Biz sezon sonuna kadar izin istiyoruz. Kışın kiralarımızı veremedik, yazın çalışıp ödeyecektik, ancak buna izin verilmiyor. Ben 36 yıldır buradayım." diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da Turgutreis hal dükkanlarının bulunduğu taşınmazın Büyükşehir Belediye Başkalığının mülkiyetinde olduğu belirtildi.

Binaların içe bakan taraflarına kaçak eklentilerin ilave edildiğinin öne sürüldüğü açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hal Çarşısı içerisinde bulunan iş yerindeki işletmelerin iş yeri açma ve çalışma ruhsatının bulunmadığı tespit edilmiştir. Başkanlığımızca yapı kullanma izin belgesi bulunmayan taşınmazların ilgili yasa gereği kiraya verilmesinin mümkün olmadığı değerlendirilmiştir. Kullanıcılar şu an işgalci durumunda olup, işgale karşılı ecrimisil tahakkuk ettirilmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Turgutreis Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title