Haberler

Bodrum Gümrüğü'nde Feribotta Rehine Tatbikatı

Bodrum Gümrüğü'ndeki bir feribotta düzenlenen, rehin alma ve terörist saldırı tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Bodrum Gümrüğü'ndeki bir feribotta düzenlenen, rehin alma ve terörist saldırı tatbikatı, gerçeğini aratmadı. Turistlerin de ilgiyle izlediği tatbikatta; rehine kurtarılırken, bombalı tuzak ise etkisiz hale getirildi.

Bodrum Turgutreis D Marin Marina'daki Gümrük Alanı'nda bugün gerçekleştirilen tatbikatta; Bodrum'dan Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) Adası'na gitmek için hazırlıklarını yapan 'Fahri Kaptan' adlı feribot, denizden balıkçı teknesiyle yanaşarak içeri giren teröristlerce ele geçirildi. Terörist grup, kaptan ve personeli başlarına tabanca dayayarak rehin alındı. Feribotu iltica için Kilimli (Kalimnos) Adası'na götürmek isteyen gruptan haberdar olan; D Marin Personeli, Deniz Polisi, Sahil Güvenlik ve Bodrum İtfaiyesi ekipleri çalışma başlattı. Ekipleri karşılarında gören terörist grup, feribota bomba yerleştirildiği anonsunu yaptı. Hazırlıklarını tamamlayarak harekete geçen ekipler, terörist grubu etkisiz hale getirdi. Bu sırada denize düşen bir feribot personeli kurtarıldı. Ardından feribota yerleştirilen bomba etkisiz hale getirildi. Yetkililer, tatbikatın başarıyla geçtiğini söyledi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Turgutreis Kos Adası Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title