Haberler

Bodrum Engelli Ergüven'e Şok 1-

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşamını sürdüren fiziksel engelli 42 yaşındaki Vedat Ergüven, işlettiği büfe için alınan yıkım kararıyla üzüntü yaşadı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşamını sürdüren fiziksel engelli 42 yaşındaki Vedat Ergüven, işlettiği büfe için alınan yıkım kararıyla üzüntü yaşadı.

Kumbahçe Mahallesi Paşatarlası Mevkii'nde belediyeden işletme ruhsatı alarak büfe açan bedensel engelli ve KOAH hastası 42 yaşındaki Vedat Ergüven, bir süre önce de Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'un kıydığı nikahla, 9 yıldır birlikte olduğu 33 yaşındaki Sibel Kahraman ile dünya evine girdi. Ergüven'in mutluluğu, yapılan şikaleyetler sonucu hüzne dönüştü. Kıyı kenar çizgisine muhalefet ve yapı ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Ergüven'in büfesinin yıkımı için karar alındı. Büfenin 2 gün içinde yıkılacağı öğrenildi.

BİMER'e yapılan şikayetler üzerine yıkım kararının alındığını belirten Vedat Ergüven, "Sokaklarda kart satıyordum. Sağolsun Kaymakam bey ve Başkanım destek oldu. Evlendim, bana bir işyeri kazandırdılar. Eşimle birlikte ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Büfeyi açınca çok borca girdim. Burada olmadığım sırada çıkan bir kavga nedeniyle beni düşman bellediler. Ölüm yok, darp yok, yaralı yok, binlerce defa bu işi yapanlardan özür diledim. Ekmeğimle oynamayın dedim, dinlemediler. Belediye de yapılan baskılar sonucu, büfeyi yıkma kararı alındı, kimseyi suçlamıyorum. Yasalara saygılıyım. Burası fuhuş yatağıydı temizledim, turistik hale getirdim. Çok borca girdim. Bodrum'un tamamında bunca işgal varken, kala kala benim büfeme mi kalındı" dedi.

DESTEK SÜRECEK

DHA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ise "Ergüven çok sevdiğimiz, saydığımız ekmeğini taştan çıkaran bir kardeşimiz. 15 yıldır O'na her zaman dsetek olduk. Yine destek olmayı sürdüreceğiz. Yasalar gereği, büfeyi kaldırmak zorundayız. Ama bir çaresine bakacağız. Değerli kardeşimiz yıllarca sokakta yaşadı biliyoruz. Yine sokağa terk etmeyiz, gönlü rahat olsun" dedi.

Sosyal medyadan Ergüven'e destek mesajları verildi. Bodrumsporlu taraftarlar büfeye giderek Ergüven'e destek oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kocadon Bodrum Muğla KOAH Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title