Haberler

Bodrum Ege'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Ege'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandıEGE Bölgesi'ndeki illerde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Ege'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

EGE Bölgesi'ndeki illerde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Ege Bölgesi'nde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Balıkesir'de soğuk hava katılıma etki ederken; diğer illerde halk kutlamalara ilgi gösterdi. Çanakkale Boğazı'nda Sahil Güvenlik ve Deniz Polisinin botlarla gerçekleştirdiği su gösterisi nefes kesti. Aydın'ın Efeler Belediyesi personeli 1000 kişinin katılımıyla yazılan TC yazısı dikkati çekerken; Muğla Fethiye'de kutlamaları su altında taşıyan dalgıçlar, deniz dibine 93 Türk Bayrağı dikti.

AYDIN

Cumhuriyet'in kuruluşunun 93'üncü yıldönümü, kutlamaları İstasyon Meydanı'nda yapıldı. Makamında tebrikleri kabul eden Vali Ömer Faruk Koçak ile Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Milletvekili Deniz Depboylu, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Efeler Belediye Başkanı CHP'li Mesut Özakcan, Asker Alma Bölge Başkanı Albay Mehmet Parım, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaşlar meydandaki törene katıldı. Öncesinde Vali Koçak, Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu ile halkı selamladı. Selamlama önceki yılların aksine araçla değil, yaya olarak yapıldı. Vatandaşlar tarafından alkışlanan Koçak ve Çerçioğlu, Türk bayrağı baskılı kıyafetiyle dikkat çeken bir bebeği sevdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Vali Koçak, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. 15 Temmuz darbe girişimine hatırlatan Koçak, bunu ihanet olarak niteledi. Vali Koçak'ın konuşmasının ardından çeşitli başarı elde eden öğrencilere hediye takdim edildi. Malezya'da düzenlenen halter şampiyonasında yıldızlar halter dünya şampiyonu olan Ayşegül Çakın, hediyesini Vali Koçak'tan aldı. Halk oyunları ekibinin gösteri düzenlediği törende, lise öğrencileri ve askerler geçiş yaparak protokolü ve halkı selamladı. Askeri tören takımının geçişi sırasında, vatandaşlar dakikalarca alkışladı. Askeri üniforma giyen bir çocuk da askeri takımın önünde geçiş törenine katıldı. Vali Koçak ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, asker selamı veren çocukla yakından ilgilendi.

1000 KİŞİYLE 'TC' YAZILDI

Aydın eski otogar alanına toplanan ellerinde Türk bayrağı bulunan Efeler Belediye personeli 1000 kişi, bedenleriyle ülkenin kısaltması olan TC yazısını oluşturdu. Alanın çevresinde bulunan binalarda oturan ve üst geçitten geçen vatandaşlar, topluluğun oluşturduğu dev TC yazısını fotoğraflamak için adeta birbirleriyle yarıştı. Daha önce prova yapılmadan ilk defa denenen dev yazı, personel tarafından yazılmasının ardından vatandaşlardan büyük alkış aldı. Efeler Belediye Başkanı CHP'li Mesut Özakcan, günün anlam ve önemine dair konuştu.

KUŞADASI

Kuşadası ise bayramda renkli görüntüler yaşandı. Kaymakam Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başlayan Atatürk anıtı önündeki törenlerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük alkış aldı. Günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunduğu tören, öğrencilerin resmigeçidiyle sona erdi. Kutlamalara ilçedeki tüm siyasi partilerin yönetici ve temsilcileri, sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

BALIKESİR

Balıkesir'deki kutlamaların adresi Atatürk Stadı önünde bulunan Kuvayi Milliye Meydanı oldu. Soğuk havanın da etkisiyle vatandaşların kutlamalara pek ilgi göstermediği gözlendi. Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur'un halkın, öğrencilerin ve askerlerin bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Yazıcı, ayrıca 15 Temmuz darbe girişimine değindi. Bayramı buruk kutladığımızı söyleyen Vali Yazıcı, ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit eden her türlü yapıya karşı mücadelenin süreceğini söyledi. Törende öğrenciler, şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sundu. Bayram, geçit töreniyle sona erdi. Sancağın ayakta selamlandığı geçit töreninde mehteran takımı ile askerler gaziler uzun süre alkışlandı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de kutlamalar, saat 10.00'da, kordon boyu olarak bilinen Kayserili Ahmetpaşa Caddesi'nde başladı. Kordon boyundaki tören öncesi Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Valilik binasında tebrikleri kabul etti. Vali Tavlı, Başkan Gökhan ve Tuğamiral Ertem başta olmak üzere daire müdürleri, öğrenciler, asker ve çok sayıda vatandaşların katılımıyla kordon boyundaki törene geçildi. Protokol üyeleri, tören geçidinde araç kullanmadı, yürürken vatandaşlarla bayramlaştı. Vali Tavlı, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Vali Tavlı'nın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Öğrenciler koro ile türküler seslendirip, halkoyunu gösterisi de yaptı. Kordondaki tören, asker ve öğrencilerden oluşan kortejin geçişiyle sona erdi. Öğrenciler, sivil ve askeri erkanla diğer vatandaşların katıldığı kutlamalar, Çanakkale Boğazı'ndaki gösteriyle devam etti. Sahil Güvenlik botları, deniz polisi ve kıyı emniyetine ait römorkörler su gösterisi yaptı. Vatandaşların boğazdaki gösteriyi ilgi izlemesinin ardından kutlamalar sona erdi. Öte yandan; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Halkla İlişkiler Topluluğu üyeleri, 29 Ekim nedeniyle AK Parti, CHP ve MHP'yi ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. Topluluktan sorumlu akademik danışman Gökhan Bayram ve öğrenciler, ziyaretlerde parti başkanlarına, çikolata ve üzerinde 'Biz Cumhuriyeti Böyle Kazandık' yazılı tablo sundu.

BİGA

Biga'da ise Atatürk Kültür Merkezindeki törenle kutlamalar başladı. Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Biga Cumhuriyet Savcısı Gökhan Burkaş, Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık, Biga Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Emre Mengi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sarı, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar törene katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen kültürel ve sosyal etkinlik ile sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

DENİZLİ

Denizli'de Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Valilik önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende Vali Ahmet Altıparmak, 11'inci Komando Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, askeri araca binerek vatandaşların bayramını kutladı. Ardından vatandaşlara seslenen Vali Altıparmak, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Vali Altıparmak konuşmasının ardından, eğitime ve sosyal projelere destek veren hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu'na Cumhuriyet Onur Ödülü Beratı verildi. Tören, Gençlik Merkezi Halk oyunları ekibinin gösteriyle devam etti. Halk oyunları ekibinden bir kişinin elinde tüfekle gösteri yapması dikkat çekti. Halk oyunları gösterisinin ardından geçit törenine geçildi. Öğrenciler, ellerinde bayraklarla protokolün önünde yürüdü. İl genelinde faaliyet gösteren kulüplerin sporcuları da branşlarındaki dallarla ilgili gösteri yaparak yürüdü. Ardından sivil toplum kuruluşları da ellerinde bayraklarla geçit töreninde yer aldı. Geçit töreninde en yoğun ilgiyi askerler gördü. 11'inci Komando Tugay Komutanlığı'ndaki komandoların geçişi sırasında vatandaşlar, "En büyük asker bizim asker" ve "Atatürk'ün askerleriyiz" sloganları attı. Geçit töreni mehter takımının gösterisiyle sona erdi.

MANİSA

Manisa'da 29 Ekim kutlamaları, Valilikteki törenle başladı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Partili Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Murat Baybatur, Uğur Aydemir, CHP'li Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer, Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP'li Başkanı Cengiz Ergün ve Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, valilikte tebrikleri kabul etti. Ardından Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde tören düzenlendi. Buradaki törene, ellerinde Türk bayraklarıyla Manisalı vatandaşlar ilgi gösterdi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç askeri araçla halkı selamladı. Törende konuşma yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, halkın bayramını kutladı. Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Cumhuriyetin kahramanlarını hatırlatan Vali Güvençer, 15 Temmuz darbe girişimi ile ülkenin yaptığı mücadeleden bahsetti. Konuşmanın ardından Çağatay Uluçay Okulu öğrencileri, halk oyunları gösterisini sundu. Törende Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksekokulu öğrencilerinin jimnastik gösterisi alkış topladı. Konuşmaların ardından öğrenciler ve askerler, geçiş töreni yaptı. Öğrencilerin "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attığı törende, Manisalılar uzun süre alkışladı. Geçiş töreninin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlaması sona erdi.

MUĞLA

Muğla Valisi Amir Çiçek'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle, kentte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı. Atatürk Stadyumu'nda süren programda Vali Çiçek ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, askeri araç kullanmadan halkın içinde yürüyerek vatandaşların bayramını kutladı. Vali Çiçek, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler şiirler okudu. Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından judo, güreş, jimnastik ve folklor gösterileri sunuldu. Protokol üyeleri tarafından uluslararası düzeyde ilk 3'e giren sporcu ve öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program, tören geçişiyle sona erdi.

BODRUM

Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yıl coşkusu, Bodrum Şehir Stadı'nda, Bodrum Ayşegül Gülsevim-Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen törenlerle kutlandı. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Garnizon Komutanı Personel Albay Ümit Tezcan, Bodrum Cumhuriyet Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, gaziler, askerler ve Bodrumlular törene katıldı. Kaymakam Göderkmerdan, günün anlam ve önemine değinne konuşmayı yaptı. Ardından öğrenciler şiirler okudu. Sonrasında Bodrum Karya Çiçekleri Gençlik Spor Kulübü Ortakent-Yahşi Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi tarafından 'Muğla ve Bodrum Yöresi' halk oyunları gösterilerinin sahnelenmesiyle tören devam etti. Ayşe Gülsevim-Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Aydınlık Cumhuriyet adlı Cumhuriyet'in kazanımlarını ve değerlerini anlatan drama sahnelendi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, okulların Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde tören geçişi yapmasıyla tamamlandı. Öğrencileri, Türk bayrakları ile yürüyüş yapması renkli görüntüler oluşturdu.

FETHİYE - - Dalgıçların ellerinde Türk Bayraklarıyla deniz dibinde geçit töreni gerçekleştirdi

Fethiye'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını sualtına taşıyan dalgıçlar, deniz dibine 93 Türk Bayrağı dikerek geçit töreni gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Fethiye'ye tekneyle 45 dakika mesafedeki Dalyan Deresi dalış bölgesine giden dalgıçlar Tayfun Çökmez, Önder Diktaş ve Burhan Meşeli, hazırlıkların ardından dalışa başladı. 7 metre derinliğe inen dalgıçlar, Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü simgeleyen 93 Türk Bayrağı'nı deniz dibine dikti. Deniz dibini kırmızı beyaza bürüyen dalgıçlar daha sonra ellerinde taşıdıkları bayraklarla su altında geçit töreni gerçekleştirdi. Dalış eğitmeni Tayfun Çökmez, Cumhuriyet Bayramı'nı deniz dibinde kutladıklarını söyleyerek "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz" dedi.

UŞAK

Uşak'ta 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Vali Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Ahmet Okur, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Ardından bayram nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ödülleri verildi. Tören, kortej geçişi ve Uşak Belediyesi Mehter Takımı gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

29 Ekim Bodrum Ege Politika Güncel Haberler

title