Haberler

Bodrum Dünyanın Squash Merkezi Oluyor

Güncelleme:

Bodrum'da turizm sezonunun uzatılmasını sağlama kapsamında ilçeyi Dünya Squash merkezine dönüştürmeyi hedefleyen projenin 1,5 yıl süren hazırlıkları tamamlandı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde turizm sezonunun uzatılmasını sağlamak, bu kapsamda ilçeyi Dünya Squash merkezine dönüştürmeyi hedefleyen projenin 1.5 yıl süren hazırlıkları tamamlandı. Dünya Squash Federasyonu tarafından desteklenen proje, düzenlenen basın toplantısıyla turizmcilere tanıtıldı. Proje kapsamında dünya çapında Squash organizasyonlarının düzenleneceği belirtildi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) Squash Asbaşkanı Güven Karakuş, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, GOSBF Motonotik Asbaşkanı Ziya Altunışık, GOSBF Başkan Danışmanı ve eski FIFA Hakemi Serdar Çakman, GOSBF Muğla İl Temsilcisi ve Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu, Bodrum Dünya Squash Merkezi Komite Üyesi ve Bodrum Medya Grubu Yöneticisi Alp Arbak, ilçenin Dünya Squash sporunun merkezi haline getirilmesi amacıyla hazırlanan projeyi, Trafo Kültür ve Sanat Merkezi'nde tanıttı.

Açılış konuşmasında Dünya Squash Federasyonu operasyonlardan sorumlu Başkan Andrew Shelley ve Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldridge'ın mesajını okuyan Bodrum Dünya Squash Merkezi Komite Üyesi Alp Arbak, her iki federasyon başkanının da kendilerine tam destek verdiğini söyledi.

PROJEYLE TURİZM SEZONU UZAYACAK

GOSBF Muğla İl Temsilcisi ve BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu, "Bodrum'da bu akşam turizm sezonunun şiddetle ihtiyaç duyduğu, gerçek anlamda 2 ila 4 ay daha uzatacak bir projenin temellerini attık. Bodrum'un spor turizmini yapması ve bu sayede turizm sezonunun uzatılması çalışmalarından bugüne kadar çokta fazla netice alınmaması hepimizi üzdü. Başkanın spor aşkını ve Squash tutkusunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ayağı yere sağlam basan projelere başkanımız her zaman sonsuz destek veriyor. Bizler de 1.5 yıldır titizlikle hazırladığımız projemizi başkanımıza sunduğumuzda hiç düşünmeden 'hemen yapalım' cevabını aldık. Bu projeyle çok kısa sürede turizm sezonunun uzayacağını göreceksiniz" dedi.

"BODRUM'DA GÖRDÜĞÜMÜZ HEYECAN, BİZLERE GÜÇ VERDİ"

Dünyada 20 milyon Squash oyuncusu olduğunu belirten GOSBF Squash Asbaşkanı Güven Karakuş, bu oyuncuların dünyanın her yerinde düzenlenen Squash organizasyonlarına katıldığını vurguladı. Federasyonları bünyesinde görev almadan önce ülkede 500 olan lisanslı sporcu sayısının 1050'ye çıktığını belirten Karakuş, Dünya Squash oyuncularının Bodrum'a gelmeleri ve ilçede Squash organizasyonları düzenleyecek olmalarından dolayı çok heyecanlı olduklarını söyledi. Karakuş, " Bodrum'da gördüğümüz heyecan, bizlere güç verdi" diye konuştu

KOCADON'DAN DESTEK

Kendisinin bir spor aşığı olduğunu özellikle büyük bir Squash tutkunu olduğunu belirten Başkan Kocadon, "Squash sayesinde Bodrum'da turizm sezonu çok yakın sürede birkaç ay uzayacak. Squash projesini buralara kadar getiren tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Şimdi artık bu taşın altında ellerimizi birleştirme zamanı. Otellerimiz bünyelerine Squash kortları inşa edecekler. Yerim yok ya da iskanım müsait değil diye düşünmenize gerek yok. Siz taşın altına elinizi koyun, ben 65 metrekare Squash kortu yerinizle ilgili sorunları ortadan kaldıracağım. Bu alanlarınızın iskanı benden. Yeter ki el ele verelim" dedi.

Turizmi bütün yıla yaymak konusunda turizmcilerden daha çok destek beklediklerini belirten Kocadon, "Bu komiteye Bodrumlu tüm turizmcilerimizin destek vermesini bekliyoruz. Bu vesileyle katılan herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kocadon Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title