Haberler

Bodrum Demokrasi Mitingi'nde Tek Vücut Oldu-2

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 15 Temmuz'daki darbe girişimi Kaymakamlık tarafından geniş katılımlı olarak düzenlenen 'Demokrasi Mitingi' ile protesto edildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 15 Temmuz'daki darbe girişimi Kaymakamlık tarafından geniş katılımlı olarak düzenlenen 'Demokrasi Mitingi' ile protesto edildi.

Bodrum'da kaymakalığın öncülüğünde düzenlenen Demokrasi Mitingi, görsel şölene dönüştü. Bodrum Limanı'nda 60 tur teknesi ile özel yatlar sahipleri tarafından Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatıldı. Konvoy oluşturulup, yatların üzerinde meşaleler yakılıp, mitingin yapılacacağı 2 mil mesafedeki Kumbahçe Mahallesi'ndeki Atatürk Meydanı'na hareket edildi. Mitinge, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ve meclis üyeleri, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar ile birlikte, üzerinde Türk bayrağı baskılı kırmızı-beyaz tişört giyen sanatçılar Muazzez Ersoy, Serdar Ortaç, Oktay Kaynarca, Yeliz Yeşilmen, Hamdi Alkan, Fatih Ürek, Selen Görgüzel, Kerimcan Durmaz, Neco, Demet Akalın ve Muharip Gaziler Derneği üyelerinin de aralarında olduğu yaklaşık 6 bin kişi, ellerinde Türk bayrakları, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle katıldı. Mitingde Türkçe pankartların yanısıra "Sonsuza dek demokrasi ve özgürlük" yazılı İngilizce dövizler dikkat çekti. Bazı turistler, yaşanan bu demokrasi şölenini, Bodrum Kalesi ve otellerin teraslarından ilgiyle izledi. Miting alanında sık sık Mehter Marşı ile Ayten Alpman'ın "Memleketim" ve Mahsuni Şerif'in "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" isimli parçaları çalındı. Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Kumbahçe Mahallesi İmamı Fatih Şimşek'in Kuran-ı Kerim okumasıyla devam etti. Ardından konuşmalara geçildi.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, "Bugün, teröre, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışanlara inat, Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize yapılan hani saldırıya karşı ülkemizin, milletimizin yanında olduğunu göstermek, karanlık günleri aydınlığa kavuşturmak, 'Biz de varız' demek için toplandık, Bu vatan topraklarını, ecdadımızın bize nasıl teslim ettiğini, nasıl korumamız gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini yapanların kökü nerede olursa olsun, kim olursa olsunlar vatanımızı bölmeye güçleri yetmeyecektir" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Bugün ben, sen değil biz olma birlikte olma günüdür. Biz olursak, birlikte olursak bu vatanı, güzel ülkemizi böldürtmeyiz. Demokrasiye kurşun sıkanlar hiçbir zaman emellerine kavuşamazlar" dedi.

"TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ DİRENİŞİ MUĞLA'DAN BAŞLADI"

AK Parti Ankara Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da "Muğlalı vatandaşlarımızı tek tek alınlarından öpüyorum. Çünkü 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanımız Marmaris'teydi. Olaylar ilk başladığında binlerce kardeşimiz otelin önüne gitti, vücutlarını siper etti. Türkiye'de demokrasi direnişi Muğla'da başladı.15 Temmuz'da FETÖ'nün haşhaşileri teröristleri uçaklarla geldiler, helikopterlerle, tanklarla, toplarla geldiler, ama o aziz millet, "Türkiye geçilmez" dedi, ve onlara fırsat vermedi. Sziler sadece demokrasi nöbeti tutmuyorsunuz bu cuntacılara karşı, bu bir işgal denemesine karşı bir vatan savunması yapıyorsunuz" diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarının ve 17- 25 Aralık darbe girişiminin arkasında da FETÖ'nün olduğunu belirten Akdoğan, "Sokak gösteri ile geldiler olmadı. Yargı darbesi ile geldiler olmadı. Askeri darbe ile geldiler olmadı. Ne dedi bu aziz millet, Gezi olaylarından sonra, 'Menderes'i astınız, Özal'ı zehirlediniz, Erdoğan'ı yedirmeyiz' dedi. 'O tanklar uçaklar bomba yağdırdığında insanların altında AK Partili, CHP'li MHP'li yazıyor muydu?' O nedenle birlik içinde, dirlik içinde hepbirlikte taşın altına elimizi koyacağız, vatanımıza bayrağımıza sahip çıkacağız" diye konuştu.

Demokrasi Mitingi, etkinliğe katılan şarkıcıların sahne alıp, şarkıcılarını seslendirmeleriyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kocadon AK Parti Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
title