Haberler

Bodrum'daki Koyda, 6 Saatlik Caretta Caretta İncelemesi - 1

Bodrum'daki koyda, 6 saatlik caretta caretta incelemesiBODRUM'daki cennet turizm köşelerinden Orak Adası'nda geçen hafta sonunda 2'si çocuk 9 kişinin yaralanmasına neden olan caretta carettaları bulmak için koyda inceleme yaptı.

Bodrum'daki koyda, 6 saatlik caretta caretta incelemesi

BODRUM'daki cennet turizm köşelerinden Orak Adası'nda geçen hafta sonunda 2'si çocuk 9 kişinin yaralanmasına neden olan caretta carettaları bulmak için koyda inceleme yaptı. Ekipler, 6 saat içerisinde bir tek caretta carettaya rastlamadı.

Bodrum İlçesi'ne 10 mil, Yalı Mahallesi'ne 3 mil uzaklıktaki Orak Adası'nda geçen hafta sonunda 2'si çocuk 9 kişinin caretta caretta saldırısı nedeniyle yaralanması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatı ile bugün botlarla adaya çıkartma yapıldı. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Bekir Erdoğan başkanlığındaki heyette bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilite Merkezi (DEKAMER) alan sorumlusu Ahmet Yavuz Candan, AKUT üyeleri ve 4 dalgıç, saldırının gerçekleştiği ve yaklaşık 30 teknenin demirlediği koyda inceleme yaptı.

Müdür yardımcısı Bekir Erdoğan, dalgıçlarla birlikte denize atlayarak aramalara katıldı. Ancak yaklaşık 6 saat süren arama sırasında ada etrafında tek bir caretta carettaya rastlanmadı. Denizden çıkan Erdoğan, geçen hafta yaşanan olayın ardından hemen bir ekip oluşturduklarını belirterek, Bugün saldırın yapıldığı yerde arama ve inceleme yaptık ancak şu saate kadar tek bir Caretta Caretta'ya rastlamadık. Ancak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Takibe aldığımız Caretta Carettaların doğal davranışlarının dışında bir olumsuzluk görürsek DEKAMER'e götürerek rehabilite edilmesini ve yeniden doğaya salıverilmesini sağlayacağız. Tatilcilerimiz ve özellikle tekne kaptanlarımızı bir kez daha uyarıyoruz. Doğal ve vahşi hayvanların dengesini bozacak hareketlerden yani ekmek yada tavuk atmaktan vazgeçin. Çünkü bu hayvanlar yılın 12 ayı burada, onların yaşam alanları burası. Tatilciler gittiklerinde ne olacak, bu nedenle bu hayvanları korumak ve doğal ortamlarında yaşamalarını sağlamak bizim görevimiz dedi.

'CARETTALARIN KİMYASI BOZULDU'

Su Sporları ve Cankurtarma Derneği Başkanı 54 yaşındaki Arif Yılmaz ise 32 yıldır bu bölgede turist gezdirdiğini ve bugüne kadar benzer bir olay yaşanmadığını ifade etti. Yılmaz, Yıllar içinde tekne sayısı ve birlikte adaya gelen insan sayısı arttıkça adanın popülasyonu değişikliğe uğradı. Çünkü gelen tatilciler balıkları beslemek için denize ekmek ve yiyecek atarken bazıları Carettaları elleriyle beslemeye başladı. Bazen yiyecek bulamayan bu hayvanlar da çaresiz insanları yaralamış olabilirler, çünkü doğanın dengesini bozan onlar değil, bizleriz. Caretta carettaların kimyası bozuldu dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Erdoğan Ahmet Yavuz Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title