Haberler

Bodrum'daki 12 Yıldır Baktığı Köpeğini Öldürdüğü İddiası

Hayvansever bir grup, 12 yıldır baktığı köpeğini başına tahra ve kürekle vurarak öldürdüğü öne sürülen İngiliz uyruklu kişinin evinin önüne dövizlerle yürüyerek olaya tepki gösterdi.

Bodrum'da hayvansever bir grup, bir köpeğin başına tahrayla vurularak öldürülmesi olayına tepki göstererek eylem yaptı.

İçmeler mevkisinde İngiliz uyruklu B.C'nin 12 yıldır baktığı "Kol" isimli Alman kurdunu, yaşlandığı gerekçesiyle kürek ve tahrayla başına vurarak öldürmesi ve gözaltına alındıktan sonra para cezasıyla serbest bırakılması protesto edildi.

Ellerinde Türkçe ve İngilizce dövizler taşıyan grup adına basın açıklaması yapan Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

"Bunu hayvana yapan insana da yapar" diyen Uslu, "Bu bir canlıya yapıldı. Bunu yapan kişinin yerli veya yabancı olması beni ilgilendirmiyor. Yaşanan vahşettir ve kanunlarımız yetersizdir" diye konuştu.

Kanunların yetersizliğine dikkati çekmeyi amaçladıklarını bildiren Uslu, Türkiye'de böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını diledi. Hayvanseverler olarak yasta olduklarını belirten Uslu, şöyle konuştu:

"Bu yaşanan vahşetler Türkiye'nin gerçeği haline geldi. İngiliz vatandaşı B.C, 12 yaşındaki köpeğini herkesin gözü önünde başına tahra ile vurarak öldürmüş ve kendisine engel olmak isteyenleri de tehdit etmiştir. Bu vahşete sessiz kalmak, suça ortak olmak demektir."

Uslu, bu tür suçların Kabahatler Kanunu'ndan çıkartılarak hapis cezasına çevrilmesi gerektiğini ifade etti.

Açıklamanın ardından B.C'nin evine yürümek isteyen grup, polis ekiplerince durduruldu. Bir süre B.C. aleyhine sloganlar atan grup, daha sonra olaysız dağıldı. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İçmeler Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title