Haberler

Bodrum'da Yunus Parkı Eylemi

Güncelleme:

Bodrum'da yunus parkının kapatılması için toplanan 40 bin imza, Belediye Başkanlığına teslim edildi.

Bodrum'da yunus parkının kapatılması için toplanan 40 bin imza, Belediye Başkanlığına teslim edildi.

Aralarında yazar Buket Uzuner, şarkıcı Yonca Evcimik, tiyatro ve sinema oyuncusu Kaan Çakır'ın da bulunduğu grup, Bodrum Belediye Meydanı'nda "Bodrum'da yunus parkı kapatılsın", "Yunuslara özgürlük", "Esarete sessiz kalmayın" yazılı dövizler taşıdı.

Sanatçı Yonca Evcimik'in yunus maketiyle fotoğraf çektirdiği eylem, Bodrum'daki yunus parkının kapatılması için ülke genelinde toplanan 40 bin imzanın Belediye Başkanvekili Özden Baysal'a teslim edilmesiyle son buldu.

Grup adına basın açıklaması yapan yazar Buket Uzuner, insanın tabiatın efendisi değil, parçası olduğunu söyledi.

Uzuner, "Bodrum'daki yunus parkının en yakın zamanda kapatılmasını ve bu ihlallerin son bulmasını bekliyoruz. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Yunus parklarının kapatılması ve yunusların özgür bırakılması için başlattıkları mücadelede geçen yıl Kaş'ta başarılı olduklarını belirten Uzuner, " Türkiye'de bulunan yunus parklarının kapatılması için adım adım hareket ederek kısa sürede Türkiye'nin yunus parkının bulunmadığı ülke olmasını amaçlıyorum" şeklinde konuştu.

Evcimik de yunus parklarının kapatılması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Yonca Evcimik Buket Uzuner Türkiye Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title