Haberler

Bodrum'da Yine Orman Yangını

Bodrum'da yine orman yangınıMUĞLA'nın Bodrum ilçesinde çıkan yangında asırlık çam ağaçlarının bulunduğu 10 hektarlık ormanlık alan küle döndü.

Bodrum'da yine orman yangını

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde çıkan yangında asırlık çam ağaçlarının bulunduğu 10 hektarlık ormanlık alan küle döndü. Alevler havadan ve karadan müdahale ile 2.5 saatte güçlükle söndürülürken, kaçak olarak ağaç keserken ormanı yaktıklarından şüphelenilen üç kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Bugün saat 13.00 sıralarında Torba Mahallesi, Papazderesi Mevkisi'ndeki çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alandan alevler yükselmeye başladı. Bodrum'un çeşitli yerlerinde bir haftada çıkan bu 11'inci yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki söndürme helikopteri, iki uçak, 6 arazöz, 50 orman işçisi ve 8 itfaiye aracı sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevlere havadan ve karadan müdahale sırasında tedbir amacıyla Bodrum- Söke Karayolu'nda ulaşım kontrollü olarak verilebildi. Söndürme çalışmaları sırasında bir vatandaşın alevler arasında kaldığı yönündeki ihbar, heyecana neden oldu. Ancak, daha sonra alevlerin arasında kaldığı ileri sürülen kişinin o bölgeden uzaklaştığı ortaya çıkınca herkes rahat bir nefes aldı. Alevlerin bir ara yakındaki bir akaryakıt istasyonuna 50 metre kadar yaklaşması paniğe neden oldu. Bu bölgede yoğunlaşan ekipler su sıkarak alevleri akaryakıt istasyonuna ulaşmadan söndürdü. Söndürme çalışmalarına katılanlardan iki görevlinin alevler nedeniyle çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Yangının ormanda benzinli motorlu testere ile kaçak ağaç kesimı yapılırken çıktığının sanıldığı, şüpheli üç kişinin polis tarafından gözaltına alınarak Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. Alevler, havadan ve karadan müdahale ile 2.5 saatte güçlükle söndürülürken 10 hektar alandaki çam ağaçları küle döndü. Soğutma çalışlarının halen sürdüğü bildirildi.

Vatandaşlar son bir haftadır Bodrum'da sık sık yaşanan orman yangınlarına tepki gösterdi. 48 yaşındaki Kemal Atıcı, çıkan yangınların büyük bölümünün insan kaynaklı olduğunu belirtip, "Bu yangına da üç kişinin neden olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title