Haberler

Bodrum'da Yazlık Komşusunu Öldüren Şüpheli Tutuklandı

BODRUM'da 86 yaşındaki Mühtez Acunaş'ı boğazını keserek öldürdükten sonra bileklerini keserek intihara kalkışan ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Erkan Batuhan Ekşi tutuklandı.

BODRUM'da 86 yaşındaki Mühtez Acunaş'ı boğazını keserek öldürdükten sonra bileklerini keserek intihara kalkışan ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Erkan Batuhan Ekşi tutuklandı.

Akyarlar Mahallesi Umut Mercan Tatil Sitesi'ndeki Mühtez Acunaş'ın villasının önünde geçen salı akşamı kan izleri olduğunu fark eden komşuları durumu jandarma ve Acunaş'ın kafeterya işletmecisi oğlu Gökhan Acunaş'a bildirdi. Komşuları ile kapısı açık olan eve giren Gökhan Acunaş, annesi salonun ortasında kanlar içinde yatarken buldu. Bu sırada eve gelen jandarma ekipleri Acunaş'ın boğazının kesilerek öldürüldüğünü belirledi. Evde yapılan incelemede herhangi bir değerli eşya veya paranın alınmadığı kapı ve pencerelerde zorlama olmadığını belirlendi.

Soruşturma başlatan polis, Acunaş'ın evine en son olay günü saat 20.30 sıralarında bayramlaşmak için aynı sitede iki blok ilerdeki evde yaşayan makine mühendisi Erkan Batuhan Ekşi'nin geldiği belirlendi. Jandarma ekipleri, Ekşi'nin evine yöneldiği sırada buradan "Yetişin oğlum kendini öldürüyor?" feryatları geldiğini duydu. Evdeki bir odaya kendisini kilitleyip, olayda kullandığı bıçakla el ve kollarından kendini yaralayarak intihar girişinde bulunan Erkan Batuhan Ekşi'ye kapıyı kırarak içire giren jandarma ekipleri, müdahale etti. Jandarma eşliğinde ambulansa bindirilen Ekşi, Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı.

Erkan Batuhan Ekşi'nin kendisini yakalayıp, etkisiz hale getiren jandarmalara, "O kadının kulağında dinleme cihazı vardı. Öldürmek zorundaydım" dediği ve bu sözlerinin kayıt altına alındığı öğrenildi. Ahmet Ekşi ise oğlunun duygudurum bozukluğu ve manik depresif kişilik bozukluğu olarak bilinen bipolar hastası olduğunu ileri sürüp, tedaviyi reddettiğini söyledi.

İstanbul'dan bir ay önce yazlığına tatile geldiği ve işitme cihazı kullandığı öğrenilen Mühtez Acunaş'ın cesedi kesin ölüm nedeninin tespiti için Muğla Adli Tıp kurumu'na kaldırıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından Erkan Batuhan Ekşi gözaltına alındı.

Olayın ardından Mühtez Acunaş'ın oğlu Gökhan Acunaş'ın da ifadesine başvuruldu. Erkan Batuhan Ekşi, jandarmadaki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Mahkemede 6 saat süreyle ifadesine başvurulan Ekşi, tutuklanıp, Muğla Cezaevi'ne gönderildi.

CİNAYETİ SOĞUKKANLILIKLA ANLATTI

Erkan Batuhan Ekşi'nin ifadesinde suçunu itiraf edip, cinayeti büyük bir soğukkanlılıkla anlattığı ortaya çıktı. Ekşi'nin ifadesinde, "Olay günü birkaç komşum ile bayramlaştık akşam saatlerinde daha önceden tanıdığım Mühtez teyzeye gittim. Giderken öldürme niyetim ve kastım yoktu. Elini öptüm, şeker kolonya verdi, gözüm sürekli kulağındaki dinleme cihazındaydı. Ona bu nedenle önce kendisini öldüreceğimi ardından intihar edeceğimi söyledim. 'Oğlum, bayram günü ölümden bahsetme, doğru değil' deyip, bana inanmadı. Daha sonra mutfağa geçip, bıçak alıp, döndüm. Korktu, açık olan kapıya doğru kaçmaya çalıştı. Yakalayıp yere yatırdım. Çok acı çekmemesi için bıçağı boğazına dayadım, fazla direnmedi. Kanlar akınca evden çıktım. Sonra eve gidip, kendimi de öldürmek için odaya girip aynı bıçakla boğazımı kesmeye çalıştım ancak beceremedim. Odaya jandarmalar geldi. Bunda sonra yaşayamam benim de ölmem lazım" dediği öğrenildi.

"ÖNLEM ALMAK İÇİN İLLE BİRİNİN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR"

Bayramda annesinin vahşice katledilmesinin acısını yaşayan Gökhan Acunaş ise "Annemin kimseye bir zararı yoktu. Komşuları ile iyi geçinen bir insandı. Bu cinayeti işleyen kişinin psikopat, hasta olduğu belli, ne diye böyle insanları toplumun ortasına atıp, suç işlemesini bekliyorlar. Madem ailesi kişinin sorunları olduğunu biliyordu neden önlem almadılar? İlle de birinin can vermesi mi gerekiyordu önlem alınması için" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akyarlar Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title