Haberler

Bodrum'da Tahir Elçi ve 2 Polisin Şehit Edilmesine Tepki

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir araya gelen avukatlar, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve iki polis memurunun şehit edilmesine tepki gösterdi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir araya gelen avukatlar, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve iki polis memurunun şehit edilmesine tepki gösterdi.

Muğla Barosu Bodrum Temsilciliği avukatları, adliye önünde bir araya gelerek, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve iki polisin şehit edilmesini protesto etti. Yaklaşık 30 avukatın katıldığı etkinliğe; vatandaşlar da destek verdi. Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte konuşma yapan Bodrum Baro Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit, saldırının süratle aydınlatılmasını, fail ya da faillerinin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesi istedi. Av. Özyiğit, konuşmasında şunları söyledi:

"Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde hain eller, bir meslektaşımızı ve 2 polisimizi katletti. Kim yaptı, neden yaptı henüz bilmiyoruz. Kim yaparsa yapsın, insan yaşamını yok eden bir anlayışın haklılığı yoktur ve olamaz. Elçi, gösterilmek istenenin aksine tam bir barış elçisiydi. Soyadını misyon edinmiş, Kürt ve Türk toplumunun kardeşçe ve barış içinde ve tek bir ülke çatısı altında yaşaması için barış ve kardeşlik elçiliği yapıyordu. Bir de hukuk istiyordu. Lanet olsun onu öldürenlere, ölümünden çıkar umanlara. 2 polisimizde aynı olayda haince katledildi. Bu saldırının hiçbir gecikmeye meydan verilmeden süratle aydınlatılması ve fail ya da faillerinin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesi için tüm yetkilileri göreve çağırırken, sürecin yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahir Elçi Diyarbakır Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

title