Haberler

Bodrum'da Tabutlu Eylem

Güncelleme:

Bodrum'da ölümlü trafik kazalarının meydana geldiği yolda önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, Bodrum-Gündoğan karayolunu tabutla kapatıp eylem yaptı.

Bodrum'da ölümlü trafik kazalarının meydana geldiği yolda önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, Bodrum- Gündoğan Karayolu'nu tabutla kapatıp eylem yaptı.

Bodrum-Gündoğan Karayolu Gökçebel mevkisinde çok sayıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının meydana geldiğini öne süren bir grup "Ölüm yolu istemiyoruz", "Yollar ülkeye can verir, Gökçebel yolu can alıyor", "Dikkat kaza alanıdır" dövizleri açarak yürüyüş düzenledi.

Daha sonra üzerinde Türk bayrağı bulunan bir tabutla yolu kapatan grup, kazaların yaşandığı yolda önlem alınmasını istedi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eyleme bazı sürücüler araçlarından inerek destek verdi, bazıları da korna çalarak tepki gösterdi.

Yaklaşık yarım saat süren eylem dolayısıyla Bodrum-Gündoğan Karayolu'nda araçlar uzun kuyruklar oluştururken bazı vatandaşlar güzergahlarını değiştirmek zorunda kaldı.

Grup adına açıklama yapan Hayrullah Kayacan, yetkililerin önlem almaması halinde geçen hafta başlattıkları eylemi önümüzdeki haftalarda tekrarlayacaklarını söyledi.

Yolda geçici önlemlerin alındığını ifade eden Kayacan, "Bize çözüm olarak sundukları hacıyatmaz ve kedi gözünden ibaret. Ve bunlar kesinlikle geçici çözüm. Biz burada kalıcı çözüm istiyoruz. Kalıcı çözüm burada sağlanana kadar her hafta gerekirse her gün eylemlere devam edeceğiz. Çünkü yolda önlem alınmadığı takdirde sürekli ölümlü kazalar meydana gelecek" dedi.

Yol kapatma eylemine destek veren Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Derya Tosunoğlu ise eylemin haklı olarak gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Halkımızın bu tepkisini desteklememek mümkün değildi. Son üç ay içinde 7 tane vatandaşımızı kaybettik. En yakın zamanda yetkililerin de bu yola çözüm bulacağını tahmin ediyorum. Vatandaşımız gerçekten bu konuda çok mağdur."

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gündoğan Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title