Haberler

Bodrum'da "Mavi Turun" Turizme Getirisi 172 Milyon Avro

Bodrum'da mavi turlarda kullanılan ve kayıtlı olanların sayısı 706 olan tekneler, yeni sezon için hazırlanıyor Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Bodrum yarımadasında faaliyet gösteren tekne ve yatlar, sezonda ülke turizmine yaklaşık 172 milyon avro girdi sağlıyor"

ALİ BALLI - Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum'da, mavi turun turizme getirisinin 172 milyon avro olduğu bildirildi.

Turizm sezonunda yerli ve yabancı hizmet veren mavi tur tekneleri, turistleri ağırlamak için Bodrum İçmeler Tersaneleri'nde gün sayıyor. Günlük ve haftalık mavi yolculuk turlarıyla hizmet veren ahşap yatlara turistlerin daha rahat edebilmesi için tersanelerde son bakımları yapılıyor.

Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz (İMEAK) Deniz Ticaret Odası 46 No'lu Meslek Komitesi Başkanı Arif Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bodrum yarımadasında faaliyet gösteren tekne ve yatların "günlük tur tekneleri" ve "carter yatlar" olarak iki sınıfa ayırdıklarını belirtti.

Günlük tur teknelerinin sayısının 13 kooperatifte 188'i bulduğunu bildiren Yılmaz, bunların yıllık cirolarının 22 milyon avro civarında olduğunu ifade etti. Yerli ve yabancı bayraklılar anlamında değerlendirildiğinde carter yatlarının sayısının ise 518'i bulduğunu anlatan Yılmaz, 5 bin 340 kabin sayısı olan yatların getirisinin ise 150 milyon avro civarında olduğunu kaydetti.

Mavi tura özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Yılmaz, "Günlük gezilere yerli turistlerin yanı sıra Fransa, Belçika, İngiliz, Hollanda, Rusya ile son zamanlarda İran, Polonya, Bulgaristan gibi ülkelerden gelen misafirlerimiz rağbet gösteriyor. Carter yatlarında yerli müşterilerin yanı sıra ağırlıklı olarak Fransız, İtalyan, İngiliz, Belçika uyruklu vatandaşları ağırlıyoruz. Bodrum yarımadasında faaliyet gösteren tekne ve yatlar, sezonda ülke turizmine yaklaşık 172 milyon avro girdi sağlıyor" dedi.

"Bodrum'u tercih etme nedeni tarihi ve doğal güzelliği"

Yılmaz, yerli ve yabancı tatilcilerin Bodrum'u tercih etmelerindeki en büyük etkenin tarihi ve doğal güzellikleri olduğunu anlatan Yılmaz, "Muğla bölgesinin en büyük kazancı, deniz turizminden olacaktır. Mavi tur sektöründe 10 bin kişinin üstünde dolaylı bir istihdam sağladığını düşünebiliriz" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Arif Yılmaz İçmeler Türkiye Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title