Haberler

Bodrum'da Mandalina Şenliği Düzenlendi

Bodrum Mandalinası Şenliği- Bodrum ilçesinde, "Bodrum Mandalinası"nı korumak ve üretiminin devamını sağlamak amacyıla düzenlenen şenlik renkli görüntülere sahne oldu Bodrum'da mandalina şenliği düzenlendi.

Bodrum Mandalinası Şenliği- Bodrum ilçesinde, "Bodrum Mandalinası"nı korumak ve üretiminin devamını sağlamak amacyıla düzenlenen şenlik renkli görüntülere sahne oldu Bodrum'da mandalina şenliği düzenlendi.Bodrum mandalinasını korumak ve üretiminin devamını sağlamak amacıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen şenlik etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe katılan tezgahlarda girişimciler tarafından mandalinadan yapılan yeni ürünler vatandaşların beğenisine sunuldu.Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanvekili İsmail Akpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gün süren etkinliklere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.Akpınar, Bodrum mandalinasına sahip çıkılması gerektiğine değinerek, "Bodrum mandalinası ile büyüyen bir nesiliz. Onun için biz varsak Bodrum mandalinası da var. Tarım mirası olarak ileri ki nesillere Bodrum mandalinası bırakmak istiyoruz" diye konuştu. Bodrumlu küçük girişimciler tarafından üretilen yiyecekler şenliğe katılan vatandaşların beğenisine sunuldu. Şenlik kapsamında kasa çakma yarışması ve mandalina dizme yarışmaları düzenlendi.Hazırlanan mandalina kasaları develere yüklenerek izleyenlere nostaljik anlar yaşatıldı. Bodrum'da mandalinanın yoğun olarak üretildiği Ortakent, Bitez ve Turgutreis Mahallelerinde düzenlenen şenlikte hediyelik ürünler de ilgi çekti. Yöresel sanatçıların sahne aldığı şenlik düzenlenecek konserle son bulacak. .

Kaynak: AA / Güncel

Akpınar Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title