Haberler

Bodrum'da Mandalina Şenliği Coşkusu - Ek

Nostalji YAŞANDI Bodrum Belediyesi ve Ziraat Odası Bodrum Şubesi tarafından düzenlenen şenlik kapsamında, Bitez eski pazar yerinde yerel sanatçı Mustafa Ergene'nin konseri ile başlayan etkinlikte İzmir Aliağa Belediyesi Bando Takımı mini bir konser verdi.

Nostalji YAŞANDI

Bodrum Belediyesi ve Ziraat Odası Bodrum Şubesi tarafından düzenlenen şenlik kapsamında, Bitez eski pazar yerinde yerel sanatçı Mustafa Ergene'nin konseri ile başlayan etkinlikte İzmir Aliağa Belediyesi Bando Takımı mini bir konser verdi. Marşlardan oluşan repertuvara şenlik alanın dolduranlarda eşlik etti. Şenliğe gelenlerde mandalina taşıma kültürünü yaşatmak amacıyla geleneksel yöntemler yarışmalaştırılarak hatırlatıldı. İlk olarak en hızlı mandalina kasası çakma yarışması yapıldı. 6 kişinin katıldığı yarışmada ilk kasayı hazırlayan 84 yaşındaki Kemal Sakal oldu. Daha sonra erkeklerin hazırladığı kasaları, kadınlar mandalina istifleme yarışmasında kullandı. İçine en güzel mandalinaları dizen, Nagihan Sakal birinci oldu. En bakımlı mandalina bahçesi ödülünü Mehmet Kanber kazanırken, en iyi mahsul ödülü Celal Dumanlı'nın oldu. Yarışmada dereceye girenlere CHP'li Bodrum Belediye Meclis Üyesi Mehmet Melengeç anı hediyeleri verdi. Yarışmaların ardından 30 yıl önce olduğu gibi mandalina kasaları develere yüklenerek, büyük illere götürülmek üzere temsili olarak limandaki teknelere taşındı.

Etkinlik, Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan rock grubu da konser verdi. - Kapsamında

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aliağa Belediyesi Bodrum İzmir Bitez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title