Haberler

Bodrum'da Korkutan Yangın! Saatlerdir Söndürülemiyor

Güncelleme:

Bodrum'da öğle saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alınamadı. Yangında şimdiye kadar 35 hektar alan zarar gördü.

Bodrum'a bağlı Gümüşlük Mahallesi Dereköy mevkiinde bulunan makilik alanda öğle saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle Kavaklıdere mevkiine doğru genişleyen yangın, Çilek Dağı'na ilerlemeye başladı.

Karadan müdahalenin ilk başlarda yapılamadığı yangının kontrol altına alınabilmesi için havadan 2 helikopter ve 2 uçakla yoğun bir şekilde çalışılıyor. Henüz kontrol altına alınamayan yangından şu ana kadar yaklaşık 35 hektar makilik alanın zarar gördüğü bildirildi.


YANGINA PİKNİKÇİLER SEBEP OLMUŞ

Bodrum'un Dereköy Mahallesi Kavakderesi Piknik Alanı'nda bugün saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Piknikçilerin tam olarak söndürmeden bıraktığı ateşin kuru otları tutuşturmasıyla çıktığı belirlenen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler, Dereköy ile İslamhaneleri mahallelerindeki tarım arazilerine de sıçradı. Alevlerin bağ evi ve çiftliklerin yakının kadar gemesi yürekleri ağza getirdi. Alevlere iki söndürme uçağı, iki helikopter, 8 arazöz, 60 orman işçisi, 14 itfaiye aracı ile çevredeki oteller ve inşaatlara ait su tankerleri ve söndürme araçları müdahale etti.


35 hektarlık alanda etkili olan yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

KOCADON: ZEYTİNLİKLER YANDI

Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, bölgedeki şiddetli olan rüzgar nedeniyle alevlerin hızla yayıldığını belirtip, "Yerleşim yerlerine yaklaştırmamaka için yoğun çaba gösteriliyor. En büyük üzüntümüz, alevlerin sıçradığı zeytinlik alanlarımızın yanması" dedi.


'CENNET OLAN BU YERİ KÜLE ÇEVİRDİLER'

Evi alevlerden son anda kurtarılan, 'Ümit Teyze' olarak tanınan ABD'li tarihçi 68 yaşındaki Holp Holtzman, "Kavakderesi'nde yaklaşık 33 yıldır yaşıyorum. Burası, asıl vatanım oldu. Kuşları, ağaçları, dereleriyle bir cennet olan bu yeri, küle çevirdiler. Evimin kurtulduğuna sevinemiyorum" dedi. Yangının piknikçilerden çıktığını belirten 34 yaşındaki Ahmet Duvar ise "Burası piknik alanı. Ateş yakıp mangal yapanlar, küllerini tam söndürmeden ayrılmışlar. Rüzgar fazla olunca da yangın çıkmış. Bu kadar büyük bir sorumsuzluk olamaz" diye konuştu.


Halen devam eden yangın Bodrum şehir merkezi ile Ortakent- Yahşi, Konacık, Bitez mahallelerini saatlerce dumanlar altında bıraktı.

Yangın büyüyerek devam ederken, yerleşim birimlerini henüz tehdit etmiyor. Vatandaşlar tedbir amacıyla havyan ahırlarında eşyalarını boşaltmaya başladı.





Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Gümüşlük Dereköy Bodrum 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (18)

TANJU:

BU İŞİN TEK ÇÖZÜMÜ VAR KARDEŞİM PKK DESTEK VEREN BULAŞMIŞ SEMPATİ DUYUN KİM VARSA EN AGIR CEZALAR VERİLMELİ

4
19
yanıtYanıtla
DERİN DEVLET ÇETELERİ ÇOK KAYIP VERDİ:

TAMAM BAŞKA BİR İSTEĞİN VAR MI :)))

yanıt6
yanıt1
kürt:

cizre yansın devlet baki kalsın diyen askerpolislerinize duyrulur ülkenin bi tarafı feryat ederken bi tarafı da göbek atıp şenzloglarda uzanırsa bu adaletsizlik olur bizde adaleti eşitliyoruz

11
5
yanıtYanıtla
SUR ZADE:

AŞK BODRUMDAMI YAŞANIRMIŞ İNŞALLAH BETER OLURSUNUZ

11
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Hahahahaaaa etekli fistanlının çok zoruna gitmiş. . :))))

yanıt1
yanıt2
ali 73:

lice cizre nusaybin

6
3
yanıtYanıtla
VATANDAŞ :

He noolmuş lice cizre nusabin''e. . . ??? fistanlı mezarlığı yaptık oraları zorunamı gitti etekli yumuşak dansöz. . :)

yanıt2
yanıt6
7777777777777777777777777777777777777777:

oh oh gelsin 2B araziler. . . . .

9
0
yanıtYanıtla
kobaniye gönderin bunları:

Bütün sahil kentleri kekodan geçilmiyor bunlardan her şey beklenir.

6
2
yanıtYanıtla
affrein:

5 yldızlı otel için güzel bir manzaras var!!!

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title