Haberler

Bodrum'da Katı Atık Depolama Tesisini Protestosu

Bodrum'da Katı Atık depolama tesisini protestosu

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık düzenli depolama tesisi yapacağı Bodrum'un Sazköy ve Pınarlıbelen mahallelerinde yaşayanlar, proje nedeniyle çok sayıda çam ağacının kesileceğini söyleyerek eylem yaptı. Mahallelilere AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve partililerde destek verdi. Milletvekili Öztürk ve köylüler yağmur altında ağaçlara sarılarak tepkilerini dile getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum'un Akdam Mevkii'ndeki 100 hektarlık alan üzerine yapılması planlanan katı atık düzenli depolama tesisi, Sazköy ve Pınarlıbelen sakinleri bir kez daha toplandı. Tesisin yapılacağı arazide toplanan gruba, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ve partililerde destek verdi. Ağaçların kesileceği, doğa ve çevre kirliliğinin oluşacağını iddia eden yaklaşık 100 kişi, tesisin bu bölgeye yapılmasını istemediklerini belirterek, yağmura rağmen seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı.

4000'e yakın ağacın kesileceğini belirten Milletvekili Nihat Öztürk, Burada bir vahşi depolama tesisi yapılıyor. 100 hektarlık bir alan ve 4000 adet ağaç kesilecek. 1 ağaç kesileceği için ortalığı velveleye verenler, Artvin'deki köylümüz köylü de, Muğla'daki köylümüz köylü değil mi Artvin'deki vatandaşlarımızın doğal ortamlara yaşam hakkı hakta, buradaki vatandaşımızın hakkı yok mu Buradan tüm sivil toplum örgütlerine sesleniyorum. Her konuda eylem kararı alan ama 1 aydan bu yana tek kelime etmeyen çevreci dernekleri ben buraya davet ediyorum. Lütfen gelsinler ve bu vatandaşlarımızın çilesini mağduriyetini yerinde tespit etsinler. Ben sonuna kadar yanınızdayım. Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyorum. Bu tesisi yapacak Muğla'da çok yerimiz var. Mumcular'da TOKİ'ye tahammül edemeyenler, Mumcular'ı çöplüğe layık görüyorlar. Ne Bodrum ne Mumcular çöplük alana mahkum değildir. Burada depolayacaksınız sonra ne yapacaksınız. Bertaraf tesis yok. Çözüm üretmek, köylümüzün mağduriyetini hep birlikte giderelim dedi. Açıklamaların ardından vatandaşlar, kesileceği iddia edilen ağaçlara sarılarak protesto etti.

Eylem sırasında jandarma ekipleri de bölgede önlem aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Öztürk AK Parti Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title