Haberler

Bodrum'da Kadınlardan Şiddete Karşı Eylem

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki kadın dayanışma derneği öncülüğünde, kadınlara yönelik şiddeti protesto eylemi yapıldı.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki kadın dayanışma derneği öncülüğünde, kadınlara yönelik şiddeti protesto eylemi yapıldı. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri öncülüğünde, 25 Kasım Dünya Kadına Şiddet ile Mücadele Günü'nde eylem düzenlendi. CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın da destek verdiği eylem için kadınlar, Bodrum Belediye Meydanı'nda buluştu. Meydandaki kadın ağacının altında toplanan 50 kişilik grup, 'Erkek şiddetini durdur', 'Devlet korumuyor iş başa düştü', 'Kadın cinayetlerine indirim değil, ağırlaştırılmış müebbet', 'Kendimiz için erkek şiddetine direniyoruz', 'Çocuk yaşta evlilik cinsel istismardır', 'Kadın cinayetleri politiktir' yazılı pankartlar açtı. Gösteriye katılanlar, 'Bu halin hiç çekilmiyor o halin hiç çekilmiyor', 'Emeğimiz, bedenimiz; kimliğimiz bizimdir', 'Kadın kadındır çiçek senin babandır' ve 'Zıkkımın kökü dolapta isyan sokakta' sloganları attı. Meydana rulo şeklinde açılan beyaz kağıda, kadına yönelik şiddete karşı hissedilenler yazıldı.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan da yaptığı konuşmada, "Kadına olan şiddeti görmek ve göstermek ve en önemlisi de dayanışmak gerektiğini düşünüyorum. O yüzden sokaklardayız yine o mücadele günü için dayanışma için bir aradayız" dedi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Süha Aldan Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title