Haberler

Bodrum'da Kaçak Göçmen Operasyonu

Güncelleme:

Bodrum'da düzenlenen operasyonunda, yasa dışı yollardan yurtdışına kaçmak isteyen Suriye uyruklu 11 kişi ile tekne kaptanı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, gece geç saatlerde Suriye uyruklu tekne kaptanı, Gümbet Koyu'ndan 6 metrelik tekneye bindirdiği aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçakları, Yunanistan'ın Kos Adası'na götürmek üzere yola çıktı.

Kaçaklar ve tekne kaptanı, denizde bir süre ilerledikten sonra Kos Adası diye ilçeye yaklaşık 2 mil uzaklıktaki Kara Ada'ya çıktı. Bölgede devriye görevi yapmakta olan Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince fark edilen kaçaklar ve tekne kaptanı A.M. yakalandı. Kaçaklar daha sonra Sahil Güvenlik botuna alınarak Milta Marina içindeki Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi.

İşlemlerinin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliğine getirilen ve sağlık kontrolünden geçirilen kaçaklar Yabancılar Şubeye teslim edilirken, Suriyeli kaptan "insan kaçakçılığı" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Yunanistan Kos Adası Suriye Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title